A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zaharova reagált az izraeli nagykövetnek: "Izrael nem ítélte el az ukrán csapásokat Oroszország területén"

Izrael nem ítélte el az ukrán csapásokat Oroszország területén – írta Maria Zakharova külügyminisztériumi szóvivő a Telegramon.

Így kommentálta Simone Halperin tel-avivi moszkvai nagykövet felszólítását, hogy ítélje el Irán masszív támadását a zsidó állam ellen.

„Simona, emlékeztessen arra, amikor Izrael elítélte a kijevi rezsim legalább egy csapását az orosz régiókra. Nem emlékszem én sem. De emlékszem az izraeli tisztviselők Zelenszkij tevékenységét támogató rendszeres nyilatkozataira."

- írta az orosz külügyi szóvívő.

Az Izrael elleni iráni támadás után az orosz külügyminisztérium önmérsékletre szólította fel a konfliktusban részt vevő feleket.

Irán szombat késő este támadta meg Izraelt. Sajtóértesülések szerint 185 drónt, 36 cirkálórakétát és 110 föld-föld rakétát lőttek ki. Állítólag Izrael a területén kívül lőtte le a legtöbb lövedéket. A támadás visszaverésében amerikai és brit csapatok vettek részt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések