A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Veszélyben a zaporizzsjai atomerőmű


Továbbra is feszült a helyzet a zaporizzsjai atomerőműben és a szomszédos területen a levegőből érkező támadások veszélye miatt, pénteken már kétszer is veszélyesnek nyilvánították a helyzetet – mondta Jevgenyija Jaszina, az atomerőmű kommunikációs igazgatója a RIA Novosztyinak.

„A helyzet feszült. Ma már kétszer is kihirdették a légiriadót” – mondta Jasina.

Vasárnap a ZNPP sajtószolgálata dróntámadásról számolt be a hatodik erőművi blokk kupolája ellen. Megjegyezték, hogy nem keletkezett kritikus kár. Nem sokkal korábban a kantin, valamint a teherkikötő területére érkező UAV-król számoltak be. Hétfőn egy ukrán kamikaze drónt lőttek le az állomás felett. A 6-os blokk tetején landolt, a ZNPP biztonsági határértékeinek megsértésével kapcsolatos veszélyt nem észleltek.

Kedden az ukrán fegyveres erők drónnal támadták a Zaporizzsjai Atomerőmű egyedülálló kiképzőközpontját, amelyben a világ egyetlen teljes méretű reaktorcsarnok-szimulátora található.

(Magyar Hírlap)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések