A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Varga Mihály: az IMF igazolta, hogy a magyar gazdaság növekedhet az egyik leggyorsabban Európában


Európai szinten nagyon jók a magyar gazdasági növekedés kilátásai – derült ki az IMF adataiból. A valutaalap 2024-es tavaszi jelentése szerint a magyar gazdaság jövőre 3,3 százalékkal bővülhet, amivel az európai élmezőnybe tartozna.

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint az IMF is elismeri a magyar gazdasági sikert. Hazánkat Lengyelország, Románia és Málta előzheti meg a szervezet szerint. A pénzügyminiszter a Facebook-oldalán osztotta meg az IMF egyik grafikonját, amiről leolvasható, hogy kifejezetten jók a magyar gazdaság idei kilátásai.

Az IMF 2024-es tavaszi előrejelzése azt mutatja, hogy 2025-ben miként alakulhat az európai országok gazdasági növekedése.

A grafikon szerint jövőre a magyar gazdaság bővülhet a negyedik legnagyobb mértékben, 3,3 százalékkal.

Hazánkat Lengyelország (3,5 százalék), Románia (3,6) és Málta (4) előzheti meg az IMF szerint.

Az összeállításban Magyarországot Luxemburg követi 2,9 százalékkal. A növekedési rangsort Olaszország zárja, mindössze 0,7 százalékos gazdasági növekedéssel.

Az Európai Bizottság után az IMF is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

– írta Varga Mihály a Facebookon.

❗️Az Európai Bizottság után az IMF is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet.

Posted by Varga Mihály on Tuesday, April 23, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések