A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vádat emeltek az Erzsébet téri késelő ellen


A fiatal egy másik 18 éves fiút szúrt halántékon, amikor két társaság konfliktusba került tavaly februárban.

Emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 18 éves férfival szemben a Fővárosi Főügyészség, aki tavaly pillangókéssel halálosan megsebesített egy másik fiatalt Budapest V. kerületében, az Erzsébet téren. Az ügyben két másik fiatal ellen csoportos garázdaság a vád.

A vádirat szerint a február 18-áról 19-ére virradó éjszakán két társaság tagjai szóba elegyedtek a belvárosi helyszínen. Az egyik csapat tagja volt a sértett, valamint egy 17 éves fiú és egy 18 éves fiatal, a másikhoz tartozott egy másik 18 éves fiatal férfi, ők hárman az ügy vádlottjai.

A két 18 éves vádlott összeszólalkozott, és a sértett társaságának tagja kiszorította a csoportból a másik vádlottat.

A kiszorított fiatal, K. Zs. hátrált, miközben a másik fejen ütötte. Közben a 17 éves fiú próbálta visszatartani a kiszorítót, akit az ütés után – azért, hogy megakadályozza a további verekedést – le is fogott és arrébb tolt. K. az őt megütő után eredt, a sértett azonban elé állt. Dulakodni kezdtek, mire a 18 éves a zsebéből elővett egy pillangókést, kinyitotta, és nagy lendülettel halántékon szúrta a másikat.

Ekkor a másik két vádlott a menekülni próbáló K.-hoz lépett, a földre lökték, bántalmazták. Azután a sértetthez léptek, ám amikor a késelő ismét megpróbálta elhagyni a helyszínt, megint ellökték, a fiatalabb pedig újra megütötte.

A megkéselt fiatal kórházba került, de néhány nap után belehalt a sérüléseibe.

Az ügyészség a korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló fiatalra hosszú tartamú, végrehajtandó börtönbüntetést, a garázdasággal vádoltakra próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kért.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések