A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ursula megígérte, hogy harcolni fog Putyin barátai ellen, akik el akarják rabolni Európa jövőjét

Az Európai Bizottság vezetője, Ursula von der Leyen megígérte, hogy harcolni fog „Putyin szélsőjobboldali barátai“ ellen, akik „el akarják rabolni Európa jövőjét” – számolt be az eurointegration.com.ua weboldal az Euractivra hivatkozva.

Von der Leyen ezt az athéni választási kampánya elején mondta, ahol ellátogatott a görög kormányzó Új Demokrácia párt 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre. Nyilatkozatában Vlagyimir Putyin orosz vezetőt és európai szövetségeseit támadta. Elmondta, hogy a közelgő, júniusi európai parlamenti választásokon „egységes és békés Európánk kívülről és belülről is kihívásokkal néz szembe”.  

Felvázolva azt a számos fenyegetést, amellyel Európának jelenleg szembe kell néznie. Egyúttal kijelentette, Oroszország nem csak Ukrajnát próbálja eltörölni a föld színéről.

„Az orosz agresszió szélesebb körű: évek óta hajt végre hibrid támadásokat Európa ellen. Akár kibertámadásokkal, akár a közösségi média manipulálásával, akár a migránsok instrumentalizálásával”  

– mondta az Európai Bizottság vezetője.  

Von der Leyen hozzátette, hogy „Putyin barátai itt, Európában“ megpróbálják „újraírni történelmünket és ellopni a jövőnket a populisták és a demagógok leple alatt“.

(Körkép)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések