A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint ötven drónnal támadta Ukrajna Oroszországot


Oroszország energetikai létesítményei lehettek a célpontok.

Ukrajna az éjszaka folyamán dróntűz alá vette Oroszországot – közölte szombaton a moszkvai védelmi minisztérium. A támadások célja a jelek szerint az ország energetikai infrastruktúrája volt.

Ötven drónt lőttek le a légvédelmi egységek nyolc orosz régió felett, köztük 26-ot az ország nyugati, az ukrán határhoz közeli Belgorod régiója felett. Két ember – egy lábtörést szenvedett nő és az őt ápoló férfi – meghalt az éjszakai támadásban, miután a robbanások miatt kigyulladt az otthonuk – írta Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó a közösségi médiában. 

Egy terhes nő és születendő gyermeke is meghalt a szombati napon később leadott lövésekben 

– közölte.

A jelentések szerint drónokat semmisítettek meg Brjanszk, Kurszk, Tula, Szmolenszk, Rjazan, Kaluga régiók felett Oroszország nyugati és déli részén, valamint a moszkvai régióban is.

Az orosz védelmi minisztérium azt is közölte, hogy lelőttek egy ukrán Szu-25-ös vadászgépet.

Az ukrán tisztviselők általában nem kívánják kommentálni az orosz földön végrehajtott támadásokat. 

A dróncsapások közül azonban úgy tűnt, hogy sok az orosz energetikai infrastruktúra elemei ellen irányult 

– írja a Bretibart amerikai hírportál. 

A kalugai régió vezetője, Vlagyiszlav Sapsha szombaton azt mondta, hogy egy dróncsapás lángokat okozott egy elektromos alállomáson, míg Alekszandr Bogomaz brjanszki kormányzó és Vaszilij Anokhin szmolenszki kormányzó szintén üzemanyag- és energetikai komplexumokban keletkezett tüzekről számolt be.

(MNO)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések