A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint hétezer kábítószerkereskedőt vettek őrizetbe Franciaországban


Az utóbbi fél év drogellenes razziáin Franciaország nagyvárosaiban 7177 feltételezett kábítószerkereskedőt vettek őrizetbe – közölte vasárnap Gérald Darmanin francia belügyminiszter.


A tárcavezető szerint az összesen 482 bevetés során 3,6 tonna drogot, fegyverek százait, valamint 11,3 millió euró (négymilliárd forint) készpénzt foglaltak le a bűnözőktől.

Darmanin hangsúlyozta, hogy a „Tiszta tér” fedőnév alatt zajló rendőrségi műveleteket folytatják. Ez utóbbiak egy tavaly indított stratégia részét képezik, amelynek célja az országszerte működő mintegy négyezer kábítószerkereskedelmi gócpont felszámolása. A rendvédelmi szervek ennek értelmében a városok meghatározott pontjain hosszabb ideig éjt-nappallá téve bevetésen lesznek.

A razziák során a kábítószerkereskedők elfogása a cél, megakadályozva ezzel, hogy a bűnözők egy rövid rendőrségi akciót követően újraindítsák valamivel arrébb az illegális üzelmeiket.

Különösen a nagyvárosok sokemeletes lakóházakkal rendelkező negyedeiben aktívak a kábítószerkereskedelemmel foglalkozó bandák, megnehezítve a helyi lakosság életét. A rivális bűnszervezetek között nem ritkák a leszámolások sem, amelyek során gyakran ártatlanok is életüket vesztik. Különösen problémás a helyzet Marseille kikötővárosában, ahol 2023-ban 49-en haltak meg a kábítószerbűnözéshez köthető erőszakcselekmények miatt.

A hatóságok vasárnap Avallon kisvárosában végrehajtott akciója során szokatlannak számító őrizetbe vétel volt. A nyomozók ugyanis a helyi polgármester lakásán 70 kilogramm kannabiszt foglaltak le. A városi tisztségviselő által üzemeltetett helyi gyógyszertárat is átkutatták. A France Info hírrádió rendőrségi forrásokra hivatkozva közölte, hogy a polgármestert előállították.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések