A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tiltakozó nyilatkozatot készültek átnyújtani az egri képviselők Mirkóczki Ádámnak, de a polgármester bezárkózott az irodájába


Az egri önkormányzati képviselők tiltakozásuk jeléül egy közös nyilatkozatot szerettek volna átadni a hangfelvétel botrányba keveredett Mirkóczki Ádám polgármesternek, de ő bezárkózott előlük az irodájába, írja az egrivalasz.hu.

A múlt héten kiszivárgott hanganyagon Mirkóczki elmondja, hogyan kellene manipulálni az önkormányzathoz beérkező közérdekű adatigénylésekre kiadott válaszokat. „Nagyjából semmit nem adnék ki, úgy vagyok vele, hogy pereljen mindenért, minden érdemi részt kiveszek belőle vagy kicsontozom úgy, hogy tessék itt van egy semmi, amivel nem tudsz mit kezdeni” – hallható a felvételen.

Mirkóczki elismerte, hogy valóban ő hallható a felvételen, de szerinte az állításai valójában egyetlen személy tevékenységével kapcsolatban fogalmazódtak meg.

A közgyűlés más-más politikai oldalhoz tartozó képviselői és helyi közéleti szereplők az ügy apropóján sajtótájékoztatót tartottak, melyen Pápai Ákos, a Mi Hazánk polgármesterjelöltje kijelentette, hogy „nem hangfelvétel botrány van, hanem adatmanipulációs botrány”. Ezt követően a polgármester irodájához vonultak, hogy átadják neki azt a nyilatkozatot, melyet mindannyian szignóztak.

Itt tájékoztatták őket arról, hogy a polgármester egy számkóddal zárt ajtó mögött az irodájában van éppen. A megjelentek arra kérték a hivatali dolgozót, hogy szóljon Mirkóczkinak, jöjjön ki néhány percre.

A dolgozó ezt meg is tette: bekopogott az irodába, de a polgármester hosszú percekig tartó várakozás után sem volt hajlandó kijönni onnan.

Ezután a képviselők ragasztószalaggal az ajtóra rögzítették a nyilatkozatot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések