A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szabadnapos rendőr csípte nyakon az autótolvaj betörőt Hajdú-Biharban


A feltételezett elkövető betört egy idős hölgy otthonába, bántalmazta, majd több dolgot is eltulajdonított. A rendőséghez azonban érkezett még egy bejelentés: egy autót is eltulajdonítottak.  

Furcsa zajokat hallott a konyhájából egy 69 éves újlétai nő április 6-án este 8 óra körül. Kiment megnézni, és egy ismeretlen férfit talált ott, aki bőszen kutatott a fiókjaiban. Számon kérte, mire az idegen odalépett hozzá, megütötte, majd pénzt követelt tőle - írja a police.hu

Az asszonynak volt annyi lélekjelenléte, hogy kiszaladjon az utcára, és segítséget kérjen a szomszédjaitól. Mindeközben a betörő magához vette a táskáját, a mobiltelefonját és az ingatlan hátsó részén elmenekült.

Rendőr és mentő is érkezett a sértetthez, aki a vizsgálatok alapján súlyos sérüléseket szenvedett. A járőrök azonnal nagy erőkkel kezdték keresni az elkövetőt, közben azonban arról érkezett bejelentés, hogy elloptak egy autót a településen.

Riadóláncban adták egymásnak az információkat, így szerzett tudomást a történtekről az álmosdi körzeti megbízott, Mosek Róbert rendőr főtörzsőrmester is.

Mivel előbb Újlétán, majd Álmosdon lett körzeti megbízott, a települések minden sajátosságát és a lakosság nagy részét is ismeri. Nem volt ez másképpen az eltulajdonított gépjármű és a kollégái látókörébe került lehetséges rabló esetében sem: a szabadnapos főtörzsőrmester épp úton volt, amikor kiszúrta Pocsajban a lopott autóval. Követni kezdte és egyből értesítette kollégáit, az elkövető azonban egyszer csak félrehúzódott és megállt előtte. A körzeti megbízott nem habozott, kipattant az autójából és odasietett a lopott járműhöz. Gyanúja beigazolódott, a sofőr az a férfi volt, akit korábban már azonosítottak a rablással összefüggésben.

Igazolta magát, kivette a kulcsot belőle, a férfit pedig nem engedte kiszállni a járőrök kiérkezésig.

Az elkötött gépkocsiban megtalálták a sértett táskáját, így egy órán belül az elkövető és az autó is meglett. 

A 35 éves újlétai férfit előállították a Vámospércsi Rendőrőrsre, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását. Rablás, súlyos testi sértés és jármű önkényes elvétele miatt indult eljárás vele szemben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések