A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Schiffer: Nem csodálkoznék, ha Magyar Péter tündöklését Nagy Ervin miniszterelnök-jelöltsége követné


Az ügyvéd úgy véli: az ellenzéki pártok 2019-től fogva feladták identitásukat egy O1G-s kakofóniába, így nem kell csodálkozni a most kialakult helyzeten.

A Nyílt Sisak legújabb adásában szó volt arról, hogy kormányellenes demonstrációt tartott a Kossuth téren Magyar Péter, ahol megjelent Márki-Zay Péter és Tordai Bence is. A műsor vendégei – Fiala János riporter, Schiffer András ügyvéd, Kónyi-Kiss Botond, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke és Tóth Máté, ügyvéd, energiajogász – többek között arról is beszélgettek, hogy Magyar átvette az alapítóktól a Legyél a változás! Egyesületet,

amelyben olyan nevek jelennek meg, mint NoÁr vagy a Tanítanék Mozgalom.

Szóba került Magyar Péter választott pártja, a Tisztelet és Szabadság Párt, melynek alelnökévé választották, illetve vita volt arról, hogy megfelelő lehet-e bármilyen alternatíva a NER-rel szemben.

Schiffer András szerint a differenciálatlan Orbán-gyűlölet oda vezetett, hogy aki tegnap még momentumos vagy Márki-Zay-szavazó volt, „az ma már egy tök ismeretlen jelöltnek csápol”. Úgy véli: az ellenzéki pártok 2019-től fogva feladták az identitásukat egy O1G-s kakofóniába, így nem kell csodálkozni a most kialakult jelenségen.

A jelenség egyébként nem teljesen ismeretlen a régióban, hiszen ha megnézzük Zelenszkij csodálatos felbukkanását, 

a lengyelországi kísérleteket vagy éppen azt, hogy Szlovéniában rendre egy olyan pop-up párt nyeri a választást, amelyik pár hónappal a választás előtt ismeretlen, akkor bőven láthatunk erre példát” – mondta Schiffer, majd hozzátette, Bulgáriában pedig öt év alatt a hatodik választásra készülnek, Boyko Borisov politikai tehetségének köszönhető csak, hogy a progresszívek nem tudták átvenni a hatalmat.

Cserébe ötödik éve kormányozhatatlan Bulgária. Ott is egy celebet, egy tévésztárt találtak meg indulónak” – jegyezte meg, majd így folytatta:

Nagyon nem csodálkoznék, hogyha Magyar Péter mostani tündöklését előbb-utóbb Nagy Ervin miniszterelnöksége követné”

– szögezte le az ügyvéd.

(Mandiner)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések