A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rövidesen újra bíróság elé áll a Lánchíd-botrány főszereplője


Rövidesen ismét bíróság elé áll Vig Mór, a baloldal milliárdos korrupciós ügyének, a Lánchíd-botránynak a kulcsfigurája – értesült a Mandiner. A jelenleg letartóztatásban lévő exügyvéd ellen korábban már több büntetőeljárás indult, ezek közé tartozik az a nemzetközi csalási ügy is, amelynek kapcsán hamarosan újabb tárgyalást tartanak.

A hídpénzbotrány közel negyvenrendbeli csalással vádolt kulcsfigurájának, Vig Mórnak és társainak pere május 10-én folytatódik a bíróságon – írja a Mandiner. Az eljárásban tavaly februárban már nem jogerősen született döntés Vig esetében, miután mindent beismert,

az exügyvédet két év börtönbüntetésre ítélték, aminek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették.

Az ítéletet azonban a Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte, azzal az indokkal, hogy a sértettek tekintetében a polgári jogi igényről nem döntött az elsőfokú bíróság, amit pótolni kell. Vig ügye így visszakerült elsőfokra, majd a bíróságon a férfi pár hónapja újra elismerte a bűnösségét. A gyors ítélet azonban ezúttal elmaradt, Vignek további tárgyalásokon is részt kell vennie. A praxisától már eltiltott ügyvédnek van két vádlott-társa is, egyikük büntetett előéletű, ráadásul rengeteg csalási ügye miatt jelenleg is szökésben van, nemzetközi körözést adtak ki ellene.

Az eddigi adatok alapján másfél milliárd forint „hídpénz” áramlott a felújítást végző A-Híd Zrt.-től egy másik gazdasági társasághoz, a Sunstrike Hungary Kft.-hez, ami Vig Mórnak – az Amnesty International Magyarország nevű NGO igazgatója, Vig Dávid testvérének –, a sok száz milliós számlagyárba belebukott, praxisától eltiltott exügyvéd érdekeltsége.

A napokban új szereplő bukkant fel az ügyben Hegedüs Dániel ügyvéd személyében, akinek irodája különös egybeesés nyomán ugyanazon a címen van bejegyezve, ahol a Vig Mór-féle Sunstrike. Ez a tény azért lényeges, mert a Mandiner információi szerint a Lánchíd felújítását végző A-Hídtól a Sunstrike-hoz érkezett 1,4 milliárd forint egy részét Hegedüs a saját ügyvédi letéti számlájára utalta, majd onnan mintegy ötszázmillió forintot felvett készpénzben.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések