A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyinék bekérették a francia nagykövetet


Oroszország reméli, hogy a francia titkosszolgálatoknak nem volt köze a moszkvai terrortámadáshoz.

Oroszország berendelte a francia nagykövetet, miután Stephane Sejourne kijelentette, hogy nem hajlandó Moszkvával tárgyalni, mert szerinte az orosz tisztviselők nyilatkozatai hamis információkat tartalmaznak – számolt be a Sky News.

„A francia külügyminiszter e nyilatkozatait a francia fél tudatos és megfontolt lépésének tekintjük, amelynek célja nem más,

minthogy aláássa a két ország közötti párbeszéd lehetőségét” 

– közölte az orosz külügyminisztérium.

Sejourne megjegyzései azután hangzottak el, hogy Sebastien Lecornu francia védelmi miniszter és orosz kollégája, Szergej Sojgu telefonbeszélgetést folytatott a moszkvai terrortámadásról.

A francia védelmi minisztérium jelentése szerint Lecornu azt mondta, hogy Franciaország kész többet tenni a „terrorizmus” elleni küzdelemben, Oroszország válaszul figyelmeztette Franciaországot,

hogy reméli, a francia titkosszolgálatoknak nem volt köze a támadáshoz.

Erre Sejourne a francia médiumoknak azt nyilatkozta: „Jelenleg nem érdekünk orosz tisztségviselőkkel tárgyalni, mert a kijelentések és a róluk kiadott összefoglalók hazugságok.”

Hozzátette: „Mielőtt Franciaország újra tárgyalhatna Oroszországgal talán előbb meg kell teremteni a bizalmat, talán mindenekelőtt a katonai helyzetnek kell alakulnia Ukrajnában, hogy lehetővé váljon a kapcsolatok felújítása. Jelenleg nem ez a helyzet”.

(Mandiner)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések