A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pofátlanul olcsó bolt a Mere, ami Magyarországra jöhet


A hét elején egy rövid hírt olvastunk arról, hogy az orosz diszkontáruház a Mere Magyarországon is terjeszkedhet. Most nagyjából az is kiderült, hogy mennyire olcsó.

A Telex munkatársai fogták magukat és ellátogattak a szerbiai Kúlába, hogy a saját szemükkel nézzenek szét egy Mere üzletben. Nos, nekik nem a luxus jutott először eszükbe a belső térről. De még tizedjére sem.

A cikkük alapján az egész olyan, mintha az Aldi, vagy a Lidl raktárába csöppennénk egyből az ajtó után. Viszont ezekhez a boltokhoz képest – talán éppen ezért – pofátlanul olcsó a Telex cikke szerint.

Mit lehet ott leginkább venni?

Az áruk leginkább raklapokra vannak felhelyezve, sokszor még a fóliából sincsenek kivéve, az árcédulákat csak egy fecni személyesíti meg a termékeken. Hűtőpultok és -szekrények helyett egy PVC-hőfüggönnyel elválasztott, hideg helyiségben dideregve navigálhatunk a hús- és tejtermékek között – írja a cikkben Koller Hanna és Szűcs Dániel.

De mit érdemes itt keresni? Mivel az élelmiszerek többsége orosz importból származik, így leginkább a konzerveket, instant ételeket, tésztákat, vagy például a fagyasztott termékeket kell és lehet megvásárolni a Mere üzleteiben. Egy vajdasági család elárulta nekik, hogy amiket vesznek, azok nem rosszabb minőségűek, mint a drágábbak.

Nézzünk néhány példát Mere áraira

Az 1,5 literes ásványvíz a szerb Merében 100 forint, ami 30 százalékkal kevesebb az ottani Lidl árainál és 10 százalékkal kevesebb az itteninél. A Domestos 28 százalékkal olcsóbb annál, mint amennyiért a magyar Lidlben megveheted.

Az olívaolaj 2500 forint helyett 1100-ba kerül, de a tészta is mintegy 40 százalékkal olcsóbb ott. A Cif súrolószer 1400 forint helyett mindössze 620-ba kerül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések