A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orosz diszkontlánc jöhet Magyarországra


Még egy diszkontlánc vetheti meg a lábát Magyarországon hamarosan a Haszon.hu értesülései szerint.

A portál birtokába jutott levél alapján a Mere nevű orosz kiskereskedelmi cég terjeszkedne hazánkban, három év alatt 200 üzletet szeretnének nyitni és 700 millió eurós forgalmat elérni.

„Örömmel tájékoztatjuk arról, hogy az európai MERE szupermarket hálózat mostantól Magyarországon is elérhető lesz”

– így kezdődik a Haszon.hu birtokába került email, amelyeket az orosz diszkontlánc képviselői potenciális üzleti partnereiknek küldtek február végén.

Az itt vázolt elképzelés szerint már „az elkövetkező év” során 20 üzletet nyitnak Budapesten és az agglomerációban.

Az orosz diszkontláncot (tehát a Penny, a Lidl és az Aldi modelljében működő kiskereskedelmi hálózatot) 2009-nem alapították, azóta 20 országban (például Belgium, Cseh Köztársaság, Észtország, Kazahsztán, Németország, Spanyolország, Görögország) mintegy 2500 üzletet működtetnek.

A cég ellátási láncában és terjeszkedésében problémákat okozott az orosz-ukrán háború és az orosz gazdaságot sújtó szankciók, ennek ellenére 2023-ban bejelentették, hogy kelet-európai terjeszkedésre fognak fókuszálni a közeljövőben. Van is már Mere pl. balti országokban és Romániában, de a V4-ek közül is ott vannak már Lengyelországban, ebből a szempont nem lenne meglepő, ha Magyarországot is célba vennék.

Piaci szinten már érdekesebb helyzetet eredményez, ha még egy kiskerlánc bejön az országba. Már ma is a megszokottnál több cég próbál megélni a magyar piacon, évek óta megy a találgatás, hogy mikor dobja be valaki a törülközőt, és a magyar kormány is mindent megtesz, hogy kellemetlenkedjen a külföldi tulajdonú láncoknak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések