A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Óriási csalódást okozott Ukrajnának Olaf Scholz, beválhatott Putyin halálos fenyegetése


Az ukrán elnök továbbra sem akar tárgyalni Putyinnal, és arra sem hajlandó, hogy területeket adjon át. 

Zelenszkij elismerte, hogy Oroszországnak az energetikai infrastruktúra elleni támadásai sikeresek voltak – írta Die Welt. „Ez nagy hatással van a háborúra” – jelentette ki az elnök. „Az energiaellátás elleni támadások nagy fájdalmat okoznak a lakosságnak és a városoknak” – tette hozzá. Zelenszkij szerint Ukrajna sebezhetőségének az az oka, hogy nincs elegendő légvédelmi rendszere, ez pedig felbátorítja az oroszokat. „Mindenekelőtt légvédelmi rendszerekre van szükségünk. Mindenekelőtt meg kell tudnunk védeni magunkat” – mondta az elnök.

Zelenszkij azt is elmondta, hogy „nem érti”, miért nem kapják meg a szövetségeseiktől azokat a fegyvereket, amelyek Ukrajna „túléléséhez” szükségesek. Utalt a német Taurus cirkálórakétákra és az amerikai gyártmányú F-16-os harcigépekre is. 

Az ukrán elnök elmondása szerint

ugyanakkor szerinte ezzel a testtartásával Scholz „nem védi meg a világot Oroszországtól”.

Mindazonáltal Zelenszkij dicsérte a német kancellárral fennálló kapcsolatát, és óva intette Scholzot attól, hogy „olyan hangokra” hallgasson, amelyek „befagyasztanák” a konfliktust, ugyanis az ukrán elnök szerint a konfliktus befagyását arra használná ki Oroszország, hogy újabb támadást készítsen elő. 

Zelenszkij újfent megismételte azt az állítását, hogy modern fegyverekkel Ukrajna képes lenne legyőzni Oroszországot. Az ukrán elnök világossá tette, hogy

Kijelentette, hogy Ukrajnának mindenképpen meg kell nyernie a háborút, nincs más választása az országnak, ugyanakkor azt nem tudta megmondani, hogy a győzelmet mikorra tudják elérni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések