A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nyomozás indult a pécsi polgármester és alpolgármester ellen


Az alpolgármester 40 millió forintnyi közpénzt vett fel törvénytelenül. 

Péterffy Attila alpolgármestere, Ruzsa Csaba, mintegy 40 millió forintnyi közpénzt vehetett fel törvénytelenül, mivel egyidejűleg céges fizetést is kapott 18 hónapig, amelyet a törvény tilt – írta meg a Blikk. A Pécsi Tiszta Kezek Frakció szerint Ruzsának vissza kell fizetnie az ebben az időszakban felvett alpolgármesteri fizetést. Péterffy Attila elismerte, hogy tudott Ruzsa céges megbízásáról, mégis kifizette neki a közpénzt, ami bűncselekményt jelenthet.

Ruzsa Csaba azt állítja, hogy tudományos munkát végzett, ami kivételt képez a törvény szerint, és ezért jogosan vette fel az alpolgármesteri fizetést. Azonban a Pécs Aktuál cáfolja ezt, állítva, hogy valójában üzleti tanácsadást végzett, titoktartási záradékkal. 

Péterffy Attila polgármester ellen, aki tudott Ruzsa más bevételeiről, feljelentést tett Bognár Szilvia pécsi önkormányzati képviselő. A rendőrség nyomozást indított a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával. A Komlói Rendőrkapitányság fogja vizsgálni az ügyet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések