A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nehéz csoportba került a magyar férfi kézilabda-válogatott az olimpián


Az olimpiai, világ- és Európa-bajnokokkal teli B csoportba sorsolták a magyar férficsapatot. A nők a könnyebb hatosba kerültek.

Megtartották a párizsi olimpia kézilabdatornájának sorsolását, ahol a játékokra kijutott 12 női és férficsapatot osztották két-két hatos csoportba.

Húsz év után, az athéni olimpia óta most először mindkét magyar válogatott érdekelt volt az eseményen; a férfiak a március közepén Tatabányán, a nők pedig a múlt héten Debrecenben megtartott selejtezőtornán szerezték meg a kvótát.

A csapatokat előzetesen kalapokba osztották, az azonos kalapban szereplőket nem sorsolták azonos csoportba. Így biztos volt, hogy a magyar női válogatott Norvégiával, a férfiak pedig Németországgal nem játszanak majd a július 25-augusztus 5. között, Párizsban zajló csoportkörben.

A franciák a sorsolás végeztével, a házigazda jogán eldönthették, hogy melyik csoporthoz szeretnének csatlakozni.

A nők csoportbeosztása így alakult:

A csoport: Koreai Köztársaság, Dánia, Szlovénia, Németország, Norvégia, Svédország
B csoport: Angola, Brazília, Spanyolország, Hollandia, Magyarország, Franciaország

A férfiakat így osztották be:

A csoport: Japán, Svédország, Németország, Horvátország, Spanyolország, Szlovénia
B csoport: Argentína, Egyiptom, Magyarország, Norvégia, Dánia, Franciaország

A csoportokból az első négy helyezett jut majd tovább az egyenes kieséses szakaszba, amelynek mérkőzéseit Lille-ben rendezik majd augusztus 6-11. között.

A magyar női csapat a házigazda és címvédő Franciaország ellen kezd majd július 25-én, csütörtökön, azután következik 28-án a brazilok, 30-án az angolaiak, augusztus 1-jén a spanyolok, 3-án pedig a hollandok elleni mérkőzés.

A férfiak először július 27-én játszanak majd Egyiptom ellen, majd 29-én Argentínával, 31-én Norvégiával, augusztus 2-án a legutóbbi három világbajnokságon aranyérmes Dániával, 4-én pedig a címvédő Franciaországgal meccselnek.

Juhász István, a kézilabda-szövetség sportszakmai igazgatója a nők kvótaszerzése után, de még a sorsolás előtt arról beszélt lapunknak: várhatóan lesznek olyan meccsek, amelyeket be kell áldozniuk a csapatoknak, hogy a kulcsmérkőzésekre, amelyeket mindenképpen meg kell nyerni, élesek tudjanak maradni. A férfiaknál a csoportkör két kulcsmeccse az első kettő, az Egyiptom és az Argentína elleni lehet, ha ezeket sikerül megnyerni, lehet esély a továbbjutásra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések