A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

NATO-s szuperfegyvert kaphat Ukrajna, de van egy kis baj


A brit védelmi miniszter szerint egy új katonai lézer, a DragonFire kerülhet az ukrán frontokra, melyet az orosz drónok megsemmisítésére használhatnak. A történetben van azonban egy bökkenő: Grant Shapps szerint a fegyver legkésőbb 2027-re lesz bevetésre kész állapotban, noha ettől még úgy tartja, hatalmas következményei lehetnek majd a DragonFire-nek a konfliktusra nézve.

A 2027-es céldátum bár távoli, de még mindig jóval korábbi az eredetileg tervezett 2032-esnél. Shapps a salisburyi Prton Down katonai bázisra látogatott el, ahol azt szerette volna megvizsgálni, lehet-e még jobban gyorsítani a tempón, hogy az ukránok is hozzájuthassanak a fegyverhez.

„Azért jöttem el ide, hogy felgyorsítsam a DragonFire lézerrendszer gyártását. Úgy vélem, mivel két nagy konfliktus is zajlik jelenleg, egy a tengeren, egy pedig Európában, ezért óriási jelentősége van egy olyan fegyvernek, amely hatékony a drónokkal szemben” – mondta az újságíróknak Shapps.

A brit honvédelmi tárca azt reméli, hogy a DragonFire olcsó alternatívája lehet majd a rakétáknak.

(Independent)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések