A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Milliókkal húzták le a debreceni kamionost, még a prosti sírkövét is kifizette


Azt mondták a debreceni sofőrnek, hogy egy rendőr kiskorú lánya halt bele az együttlétükbe. Több mint két hónapig zsarolták a férfit.


Meglehetősen nagy érdeklődés fogadta azt a különös és szokatlan zsarolási ügyet, melyet a rendőrség 2023 áprilisában göngyölített fel. Az esetről a Haonon is beszámoltunk, az ügyről azonban egy évvel később, a 2024. április 8-án, hétfőn megtartott előkészítő ülés során több részlet is kiderült a Debreceni Járásbíróságon. Az ügyész az ülés kezdetén felolvasta a vádiratot, mely alapján az ügy sértettje, a kamionsofőrként dolgozó férfi korábban már ismerte a két vádlott nőt, és egyikük élettársát. Elmondta nekik, hogy ő a fiatalabb, szűz lányokat kedveli, és megkérte őket, ha ismernek ilyen lányt, akivel szexuális kapcsolatot is létesíthetne, szóljanak neki.

Leszervezték a találkozót egy „kiskorúval”

Egyikük 2022 decemberében egy buszmegállóban megismerkedett egy koránál fiatalabbnak tűnő nővel, akiről olyan fényképeket készített, amin ruházata és beállítása alapján tinédzsernek tűnik. A fotókat elküldte a 36 éves sofőrnek, és azt állította, hogy a lány 15 éves és még szűz. Hogy a korát bizonyítsa, saját lányának TAJ-kártyáját is lefotózta, és azt is elküldte neki.

Megállapodtak abban, hogy másnap megismerteti a lánnyal. Egy nyírbélteki benzinkúton találkoztak, ahonnan – immár kettesben – a férfi debreceni lakására indultak. A tényleges közösülés végül félbemaradt, mert a nő arra panaszkodott, hogy az fájt neki, így más módon elégítette ki a sofőr vágyát. A férfi két óra múlva visszavitte a lányt Nyírbéltekre, majd hazatért.
Még aznap felkereste az összekötő azzal kérdéssel, hogy mégis mit adott a lánynak, ugyanis az rosszul lett. A férfi mentegetőzött, hogy csak pizzát és üdítőt fogyasztottak, azonban a nő ötvenezer forintot követelt tőle, mondván, különben feljelenti a rendőrségen, amiért egy kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot. Ettől tartva átutalta a kért összeget.

Addig húzták le pénzzel, ameddig csak lehetett

Ezután a három vádlott üzeneteket küldött a sofőrnek, melyben különböző módokon fenyegetni kezdték, illetve folyamatosan hívogatták, és pénzt kértek tőle. A megriadt férfi valamennyi követelést teljesített, és átutalta az összegeket a megadott számlaszámokra.

Többek közt azt mondták, hogy a lány megrontása miatt feljelentik, valamint azt is, hogy a kiskorú megbetegedett, és kórházba került. Azt is állították, hogy a lány végül meghalt, és a sírköve megvásárlására is küldjön pénzt. Egy rendőri jelvényről is mellékeltek fotót, mondván, a lány apja rendőr, és egy hamis profilról az ő nevében is írogattak neki.

Több mint két hónapon keresztül tartott a folyamat, összesen 8 és fél millió forintot utalt át a zsarolóknak, nem is sejtve, hogy egyik állítás sem volt igaz a fiatal lányról. Még egy ötmillió forintos hitelt is felvett, hogy teljesíteni tudja a követeléseket. Egy idő után nem bírta a rá nehezedő nyomást, ezért feljelentést tett a rendőrségen, az elkövetőkkel pedig közölte, nem tud több összeget küldeni. Ekkor a zsarolók azt mondták neki, ha fizet számukra másfél millió forintot, nem keresik többé.

A lebukás pillanata

Megbeszélték, hogy az utolsó részletet a lakásán adja át, ahol azonban a nyomozók elfogták a három tettest. Az ügyészség a fentiek miatt folytatólagosan, társtettesként elkövetett zsarolás bűntettével vádolta őket. A hétfői ülésen mindhárom vádlott jelen volt. Mint kiderült, az elsőrendű vádlott 2023 decemberében már beismerő vallomást tett, így most fiatalabb testvérét és annak élettársát hallgatta meg a bíróság. Mint elhangzott, mindketten külföldön élnek, a 21 éves férfi egy ausztriai szállodában dolgozik, míg élettársa gyermeküket neveli otthon. Mindketten elismerték bűnösségüket, ezzel mindannyian lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról.

A bíró a szünet után határozatot hirdetett, az ítéletben bűnösnek mondta ki a három vádlottat társtettesként elkövetett zsarolás bűntettében. Az idősebb testvért két év, 4 év 6 hónapra felfüggesztett szabadságvesztésre, társait pedig egyenként 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, melyet négy év próbaidőre felfüggesztett.

Kötelezte őket, hogy fizessék meg a sértett részére a csaknem 8 és félmillió forintos kártérítést, (ez az összeg a zárolt bankszámlákon található, és a vérgehajtási eljárásnak köszönhetően kerülhet majd vissza a kamionoshoz), valamint a bűnügyi költségeket is térítsék meg.

Indoklásában kifejtette, a cselekmény tárgyi súlya, a zsarolással jogtalanul megszerzett haszon jelentős volt. Ezzel szemben a beismerő vallomásukat, a nyomozati szakaszban tanúsított együttműködő magatartásukat, valamint a büntetlen előéletüket nyomatékos enyhítő körülményként vette figyelembe. Az elsőrendű vádlott, mint ötletgazda esetében súlyosabb büntetést szabott ki, azonban az ő esetében szintén enyhítő körülményként értékelte, hogy hat kiskorú gyermekről kell gondoskodnia.

Az ítéletet az ügyészség, a védelem és a vádlottak is tudomásul vették, így az április 8-ától jogerős.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések