A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meghalt O.J. Simpson


Hetvenhat éves korában rákbetegségben meghalt Orenthal James (O. J.) Simpson, közölte az egykori amerikaifutballista és színész családja Twitteren.

O. J. Simpsont a sportpályákról és filmekból is sokan ismerték, de igazán hírhedtté azért vált, mert kettős gyilkossággal vádolták meg. A vádak szerint Simpson feleségét és annak barátját, Ron Goldmant ölte meg. Pere évekig elhúzódott, de végül felmentették Simpsont.

O. J. Simpson 11 évet játszott az NFL-ben, karrierjének nagy részét a Buffalo Billsben töltötte, de két évet a San Francisco 49ers-ben is lehúzott. Egyetemi és profi pályafutása során több rekordot is megdöntött, az NFL dicsőségek csarnokába is bekerült, és 1973-ban ő volt az első futójátékos, aki egy szezon alatt 2000 yardot futott. Később a szórakoztatóiparban helyezkedett el: sikeres film- és tévés színész, sportkommentátor és cégek arca is volt.

Az 1995-ben indult per szinte derékba törte karrierjét, és tovább rontott a helyzetén, hogy 1997-ben egy polgári peres ügy során a bíróság úgy ítélt, hogy volt felelőssége Nicole Brown Simpson és Ronald L. Goldman halálában, és 33,5 millió dolláros kártérítést kellett fizetnie.

2006-ban előállt egy könyvvel, az If I Did It-tel, amiben felvázolta, hogy ha ő ölte volna meg a volt feleségét, hogy csinálta volna. Ezt a közvélemény nem fogadta túl jól, így visszalépett a könyvtől és az aköré épülő interjúktól is. Goldman családja azonban megszerezte a könyv jogait, kiegészítették olyan részletekkel, amik Simpson bűnösségére utaltak, és kiadták.

2007-ben ismét bíróság elé került, miután néhány társával betört néhány, sportereklyéket áruló üzletember hotelszobájába, ahonnan egy csomó mindent elloptak. Azt állította, hogy azokat korábban tőle lopták el, de 2008-ban az esküdtszék 12 pontban bűnösnek találta, így 9-től 33 évig terjedő börtönbüntetést kapott. Csak a minimumot ülte le, 2017-ben szabadult.

Utoljára februárban posztolt a Twitteren, akkor is arról, hogy egykori csapatának, a 49ers-nek szurkol a Super Bowlon. A videóban azt mondta, hogy jól van, talán túl is van a betegségen.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések