A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megelégelte a kormány a túlárazott üzemanyagárakat: figyelmeztették a kereskedőket


Két hét múlva a kormány kemény eszközökkel fog beavatkozni, ha az üzemanyag-kereskedők nem térnek vissza a régiós átlagárhoz – jelentette be a nemzetgazdasági miniszter. 

A kormány már korábban felvette annak a lehetőségét, hogy újra bevezethetik az ársapkát a benzinre, mert nem akarják, hogy a hazai üzemanyagár magasabb legyen, mint a régiós átlag.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerda délután már felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy „önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz” az áraikat. Két hét haladékot kaptak az üzemanyag-kereskedők. Két hét múlva a kormány már kemény eszközökkel fog beavatkozni, ha az üzemanyag-kereskedők nem térnek vissza a régiós átlagárhoz.

A kormány ezzel kapcsolatban megállapította, hogy mindez kedvező elmozdulás, azonban ez még nem elégséges, hiszen az újonnan megállapított üzemanyagárak még mindig magasabbak a régiós átlagnál.

A pénteki új árak a múlt pénteken meghatározott régiós árakhoz képest a gázolaj esetében még mindig plusz 10 forint, a benzin esetében pedig plusz 27 forint eltérést mutatnak.


A nemzetgazdasági miniszter rendkívüli tájékoztatója.

A nemzetgazdasági miniszter rendkívüli tájékoztatója az üzemanyagárakról.

Posted by Magyarország Kormánya on Wednesday, April 24, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések