A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Medvegyev: az amerikai gazemberek véres dollárjai nem fogják megállítani az orosz hadsereget


Az amerikai képviselőház által nemrég elfogadott katonai segélytörvény nem fogja megállítani az orosz hadsereget Ukrajnában – jelentette ki Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök.

Hónapokig tartó késlekedés és politikai huzavona után a képviselőház 61 milliárd dolláros csomagot hagyott jóvá Ukrajna számára, amelynek hadereje a lőszerhiány miatt súlyos veszteségeket szenvedett a harctéren. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megköszönte az amerikai törvényhozók támogatását.

Medvegyev, aki az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, azzal érvelt, hogy

“a kárörvendő amerikai gazemberek szavazása csak meghosszabbítja a harcokat és növeli ennek a háborúnak az áldozatainak számát”.
“Nyilvánvaló, hogy győzni fogunk, függetlenül a telhetetlen [amerikai] védelmi ipar torkán lenyomott véres dollároktól. Az erő és az igazság a mi oldalunkon áll”

– írta Medvegyev a Telegramon, és az Egyesült Államokat a XXI. század aljas, gonosz birodalmának nevezte, amely össze fog omlani

A képviselőház republikánus képviselői elutasították az ukrajnai segélytörvényjavaslat támogatását, miközben azt remélték, hogy nyomást gyakorolhatnak a Fehér Házra, hogy lépjen fel a Mexikóval közös határon keresztül beáramló illegális migráció ellen. Egyes törvényhozók azzal is vádolták Joe Biden elnököt, hogy nincs világos stratégiája az Ukrajna és Oroszország közötti konfliktus lezárására.

Zelenszkij arra figyelmeztetett, hogy Ukrajna veszíteni fog, ha a kongresszus nem hagyja jóvá a további segélyeket. Kijev és Amerika európai szövetségesei részéről érkező kritikák nyomán Mike Johnson képviselőházi elnök úgy döntött, hogy a héten szavazásra bocsátja a törvényjavaslatot, kijelentve, hogy Oroszország a “gonosz új tengelyének” része.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések