A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyar Péter Mészáros Lőrincnél akart dolgozni, épp tárgyalásban volt a forradalma előtt


És már azt sem tagadja, hogy ennek kapcsán volt felesége segítségét kérte – akit korábban titokban rögzített. Sőt, kiderült, az állami cégekből való felállása sem pontosan úgy történt, ahogy arról eredetileg kommunikált. 

Magyar Péter volt a vendége a Válasz Online podcastjének, a Heti Válasznak. Stumpf András a műsor elején szembesítette Magyart Varga Judit egyik posztjának részletével, ahol a volt igazságügyi miniszter egy, akkor már ex-férje által küldött sms-t idézett:

Még nem írtam alá a lemondásaimat, amit kértek tőlem. Nemcsak a pénz miatt fontos a Közút és az MBH bankos pozícióm, hanem mert ezekhez kapcsolódó cégekkel vannak előrehaladott tárgyalásaim az új munkahelyem kapcsán, 

– állt az említett üzenetben.

Varga Judit az esetet felidéző, korábbi posztjában így folytatta: „Ugye mindenki érti. Emlékszünk, hogy korunk lánglelkű hamis Petőfije mivel lépett a nyilvánosság elé? Hogy ő lemond…aha. Ha pedig itt leírnám, hogy milyen döbrögikhez tartoznak azok a cégek, akikkel neki állítólag

Mindez annak kapcsán fontos körülmény, hogy Magyar a NER-nek való hátat fordítását bejelentő posztjában annak idején azt írta, felmondta minden megbízatását, ami a kormányhoz vagy az államhoz köti.

Csakhogy később a Nemzetgazdasági Minisztérium közölte: „Magyar Péter az MBH Bank felügyelőbizottságának a magyar állam által delegált tagja. Felügyelőbizottsági jogviszonyának kezdete 2022. szeptember 1., díjazása: havi bruttó 1,5 millió forint. A Nemzetgazdasági Minisztérium 2024. január 18-án kezdeményezte a megbízás visszavonását.” Vagyis jóval a nagy bejelentés előtt. 

Magyar korábban ezt tagadta, ám a Heti Válaszban most már finomított a korábbi álláspontján, mondván, januárban valóban behívták a minisztériumba, ám abban maradtak, később még egyeztetnek arról, „hogyan és mint kéne megszüntetni valamelyik pozíciómat, nem maradtunk semmiben, mert nem ennyire egyszerű a megszüntetés egy banknál, ahol az állam csak részvényes”.

A podcast-beszélgetés során most Magyar azt sem tagadta, volt feleségénél próbálkozott volna elérni, hogy megtarthassa a pozícióit (hiszen nem csak a banknál volt neki ilyen), amiktől ugyebár elmondása szerint végül önszántából távozott, ahogy az „állásért kilincselést” sem. Sőt.

Annak kapcsán, hogy valóban előrehaladott tárgyalásai voltak Magyar Közút- és MBH-karrierje végén, azt mondta:

Valóban el szerettem volna menni egy másik piaci céghez. Valóban tárgyalásokat folytattam, és függetlenül ettől az üzenettől, amit a volt feleségem nyilvánosságra hozott, megkaptam volna azt az állást, amiről szó van.

Ráadásul elmondta azt is, volt beosztása a Hiventures nevű tőkealap-kezelőnél is, ami szintén a gazdasági tárcához tartozik.

A hangfelvétel és a Varga Judit-interjú

Magyar az általa nyilvánosságra hozott – titokban készített – hangfelvétel kapcsán elmondta, szerinte annak van igazán jelentősége, hogy szerinte az „ügyészség szóvivője egy egészen szürreális sajtótájékoztatót tartott”, ahol nem beszéltek a lényegről. Azt pedig

Magyar szerint egy fontos dolgot azonban megtudtunk: az ügyészségen is tudják kicsoda Tóni, Ádám és Barbara.

Magyar elmondása szerint, amióta kijött Hajdú Péter interjúja Varga Judittal – amelynek súlyos tartalmáról egyébként a műsorvezetők nem kérdezték őt, mondván, nem akarnak a bulvárral foglalkozni –, 

Sokkal többen követnek, sokkal többen kívánnak sok sikert az országépítő munkánkhoz. Teljességgel kontraproduktív volt, amit csináltak. (…) Nagyon-nagyon méltatlan helyzetbe hozták a volt feleségemet. Iszonyatosan sokat ártottak – és ő is, ezt ki kell mondanom – a gyermekeinknek. Ez a felvétel ott lesz akkor is, amikor már unokáink lesznek. Teljességgel vállalhatatlan dolog. 

Magyar szerint ehhez az interjúhoz képest a Mónika Show magasabb szintű beszélgetéseket szokott hozni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések