A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Ma már a NATO minden tagországából tartózkodik katonai személyzet Ukrajnában” – állítja az észt védelmi miniszter


Hanno Pevkur a francia elnök korábbi, nagy port kavart kijelentéséről is szót ejtett.

Hanno Pevkur észt védelmi miniszter kijelentette, hogy a NATO katonái nem fognak harcolni Ukrajnában, de kiképzési feladatokat végezhetnek – olvasható az Unian cikkében.

Elmondása szerint a szövetség minden tagállamának van már katonai személyzete Ukrajnában, mégpedig katonai attasék és olyanok, akik nem állandó jelleggel vannak ott.

Pevkur emellett reagált Emmanuel Macron francia elnök legutóbbi kijelentéseire is, amelyek a csapatok esetleges Ukrajnába küldésére vonatkoztak.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a francia vezető a kiképzés területére utalt. „Ukrán katonákat képezünk ki az Egyesült Királyságban, 1500 ukrán már kiképzésben részesült Észtországban és még több Lengyelországban. A kérdés az: megtehetnénk-e ugyanezt Ukrajnában, hogy felgyorsítsuk a kiképzési folyamatot, hiszen minden határátkelés időbe telik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy európai katonák fognak harcolni az ukrajnai lövészárkokban” – magyarázta a politikus.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések