A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

LMBTQ-klubot indítottak egy amerikai iskolában, imacsoportot azonban nem engedélyeztek

Nagy felháborodást váltott ki egy ötödikes kislány esete a napokban az Egyesült Államokban. A tanulónak nem engedték, hogy vallásközi imacsoportot indítson általános iskolájában annak ellenére, hogy egy héttel a kérelme benyújtása előtt engedélyt adtak egy LMBTQ-klub létrehozására ugyanabban az iskolában. Az intézményből korábban kirúgtak egy edzőt, mert minden meccs után imádkozott.

A 11 éves Laura egyedül érezte magát az osztályában és az iskolában is. Arra gondolt, hogy összehozza az embereket, indít egy vallásközi imacsoportot - mondta el a Fox News egyik műsorában a napokban, amiről a Magyar Nemzet számolt be.

A tanuló vallástól függetlenül bárkit szívesen látna a foglalkozásokon.

Nagyon lelkesedem ezért, nem lennék itt, ha nem akarnám ezt megvalósítani, ha nem gondolnám, hogy ez egy nagyszerű lehetőség lenne mindenkinek

- magyarázta.

Mint kiderült, az iskola nem hagyta jóvá a csoport elindítását, annak ellenére, hogy egy héttel azelőtt egy LMBTQ-klub létrehozását engedélyezte. Egy nonprofit keresztény jogi szervezet levelet küldött az Issaquah iskolai körzet tisztviselőinek az eset kapcsán.

Egy vallásos klub létrehozásának megtagadása, miközben más klubokat engedélyeznek, sérti az alkotmányt - írta a First Liberty Institute jogtanácsosa.

A Creekside Általános Iskola tisztviselői vallási diszkriminációt folytatnak egy tizenegy éves kislánnyal szemben, aki egyszerűen csak imádkozni akar, támogatást akar kapni más vallásos barátaitól, és közösségi szolgálatot akar végezni - tette hozzá.

A Creekside iskola igazgatója azt mondta a lánynak és az édesanyjának, hogy már októberben kiutalták a klubokra szánt összes támogatást. Az LMBTQ-klub azonban állítólag csak egy héttel a találkozójuk előtt indult el.

Az intézmény korábban azzal került a hírekbe, hogy Joe Kennedy edzőt kirúgták, mert minden meccs után imádkozott a futballpályán.

A legfelsőbb bíróság a férfi javára döntött, később visszakapta a munkáját.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések