A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kómába esett a 13 éves francia lány, akit muszlim fiatalok az öltözete miatt vertek félholtra


Több, diákok körében elkövetett erőszakos támadás is megrázta Franciaországot az elmúlt napokban, egy másik esetben egy 15 éves fiút vertek halálra.

Két erőszakos iskolai incidens is megrázta a francia közvéleményt az elmúlt héten. Előbb a dél-franciaországi Montpellier-ben egy csapat fiatal tinédzser egy 13 éves lányt bántalmazott brutálisan, az áldozat kómába esett, a hatóságok szerint csodával határos, hogy életben maradt – írja az Ynetnews.

A jelentések szerint a súlyos támadást muszlim gyerekek követhették el, akik azért kritizálták a lányt, mert véleményük szerint „nem volt eléggé muszlim a ruházata”.

A lányom használ egy kis sminket, a rátámadó pedig hidzsábot visel. Azzal vádolta, hogy nem hisz az iszlámban. A lányom európai stílusban öltözködik, ami számos sértést, támadást és becsmérlő megjegyzést váltott ki ellene. Annak ellenére, hogy mi magunk is muszlimok vagyunk”

– mesélte az áldozat édesanyja.

A támadók közül két fiút és egy lányt elfogtak a hatóságok, akik a nyomozás során elismerték bűnösségüket, most gyilkossági kísérlet vádjával nézhetnek szembe. A rendőrségi nyomozás kitért rá, két éve más gyerekek már bántalmazták a lányt, mert az „kevésbé iszlám módon” viselkedett és öltözködött, emiatt a közösségi oldalakon uszító felhívásokkal terjesztették a lány képeit, hogy erőszakolják meg a tinédzsert.

Csütörtökön Párizs egyik külvárosában egy 15 éves fiút támadt meg öt agresszív tinédzserből álló banda. A brutális kegyetlenséget követően a fiú a kórházba szállítás ellenére belehalt sérüléseibe. A francia média szerint a konfliktus egy lánnyal való kapcsolat miatt robbant ki, akinek a bátyja nem támogatta az ismerkedést. A testvér a barátaival rátámadt a fiúra, aki az életével fizetett.

(Mandiner)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések