A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kocsis Máté: "Magyar Péter áruló, már az egyetem alatt sem voltunk jó viszonyban"

Az egyetem elvégzése óta mindössze néhány alkalommal találkozott csak Magyar Péterrel, így nem is igazán érti Kocsis Máté, miért támadja őt ilyen vehemensen a Tisza Párt alelnöke, aki szerinte átlépett egy határt. A Fidesz frakcióvezetője az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában elmondta: azt is csak a kampány részének tartja, hogy az Európai Parlament blokkolná a hazánknak járó uniós forrásokat.

„Ami most történik, az a baloldalon történik, az nem a mi ügyünk” – jelentette ki Kocsis Máté a legújabb közvélemény-kutatások kapcsán.

A Fidesz frakcióvezetője szerint jelenleg egy ellenzékváltó hangulat van az országban, Magyar Péter hirtelen jött népszerűsége miatt pedig nem nekik, hanem a baloldali politikusoknak van félnivalójuk, mert azon a térfélen zajlik egy átrendeződés az erőviszonyokban.

Kocsis Máté egyébként semmi újszerűt nem lát a Magyar Péter-jelenségben, szerinte 2022-ben is sokan egyfajta messiásként tekintettek az ellenzéki térfélen Márki-Zay Péterre, aztán végül kétharmados többséggel nyert a jobboldal a választásokon. Ráadásul szerinte az ellenzéki összefogás korábbi miniszterelnökjelöltje és Varga Judit exférje abban is hasonlóságot mutat, hogy mindkettőjük mögött ugyanazok a külföldi finanszírozók és hazai baloldali háttéremberek állnak.

A Fidesz frakcióvezetője leszögezte, Magyart egy árulónak tartja, aki soha nem volt a barátja, mert már az egyetem alatt is nagyképűnek, arrogánsnak tartotta.

Hozzátette: bár Magyar Péter úgy állítja be magát a nyilvánosságban, mintha bennfentes lenne a Fidesz és a kormány dolgait illetően, de szerinte bármi, amit Magyar Péter tud vagy tudni vél az ő politikai közösségükről, arról csak a volt feleségén keresztül tudhat.

Szoktam olvasni a médiában, hogy második vonalas fideszes volt… hát én őt a hetedik vonalba se sorolnám, mert nem volt tagja soha a politikai struktúrának – jelentette ki Kocsis Máté.

A kormánypárti politikus szerint Magyar Péter a fennmaradása érdekében rendszeresen provokál, durvákat és nagyokat mond, mert felismerte, hogy ezzel tudja fenntartani az érdeklődést maga körül, de szerinte vele szemben indokolatlanul goromba volt, amikor a Telexnek arról beszélt Magyar egy interjúban, hogy Kocsis a munkaidejében italozik.

A Fidesz frakcióvezetője szerint ebben az ügyben nemcsak Varga Judit volt férje, hanem a lap újságírói is átléptek egy határt, mert bár máskor rendre megkeresik mindenféle ügyben, de a személyét érintő súlyos állítások kapcsán nem kérdezték meg.

Kocsis Máté a műsorban reagált arra a hírre is, miszerint blokkolhatják a hazánknak járó európai uniós forrásokat Magyar Péter hangfelvétele miatt, amelyen a volt igazságügyi miniszter arról beszélt, hogy Rogán Antalék belenyúlhattak az ügyészségen a Völner–Schadl-ügy nyomozati irataiba.

Kocsis a választási kampány részének tartja az Európai Parlament döntését az ügyben, szerinte Brüsszelben egy „bosszúszomjas férj” hangfelvétele alapján minősítgetik Magyarországot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések