A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Károly király meghatározó szerepet játszott Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjén


Vilmos hercegnek és Kate-nek szüksége volt egy kis extra segítségre 

A vőlegény apja a több mint egy évtizeddel ezelőtti esküvő előtt belevetette magát a szervezésbe, és vállalta, hogy segít a nagy napon – írja a Mirror.

A vőlegény apja már az esküvő előtt belevetette magát a szervezésbe, és vállalta, hogy segít a nagy napon. Az izgatott pár közel 2000 vendége Johann Sebastian Bach orgonamuzsikájára érkezett, mielőtt Edward Elgar és Sir Peter Maxwell Davies hihetetlen zenekari válogatását hallgatták a vendégek. Őfelsége kiváló klasszikus zenei ismereteire támaszkodott, mielőtt kiválasztotta a szertartáson hallható zenéket.

Károly király még 2020-ban így nyilatkozott: „Szeretek érdekes zeneszámokat keresni bizonyos alkalmakra, különösen esküvőkre. A legidősebb fiam nagyon örült, hogy javasolhattam néhány zeneszámot az esküvőjükre.”

Pillanatokkal azelőtt, hogy Vilmos és Kate esküvői fogadalmat tettek a Westminsteri apátságban, a vendégek Johann Sebastian Bach orgonamuzsikájára, és többek között Edward Elgar, Sir Peter Maxwell Davies zenéjére érkeztek. Károly korábban azt mondta, hogy a zene iránti szeretetét az anyakirálynőnek köszönheti. „A nagymamám elég sokat és sokszor hallgatott zenét” – emlékezett vissza, amikor az egyik szenvedélyéről beszélt. „De gyanítom, hogy az első alkalom, amikor igazán tudatára ébredtem ennek, az volt, amikor a nagymamám, Erzsébet királynő elvitt a Covent Gardenbe, azt hiszem, hétéves koromban.”

Duncan Larcombe, a korábbi királyi szerkesztő, aki egyike volt a 2011-es ceremónia 1900 vendégének, beszélt a különleges napról. A következőket mondta: „Láttam Vilmost megérkezni, és éreztem az idegességét. Olyan sápadt volt, mint egy szellem. Harry, a tanúja elkísérte egy kis szobába. A testvérek a legjobb formájukat hozták, nem hiszem, hogy Vilmos képes lett volna ezt végigcsinálni Harry nélkül. Harry arcán hatalmas mosoly ült. Mindannyiunkat megmotoztak és átvizsgálták a táskáinkat. Bármerre fordultál, mindenhol biztonságiak voltak. Minden Williamről és Kate-ről szólt. Miután Őfelsége helyet foglalt, teljes csend lett. Hallgattuk a kitörő éljenzést odakint, amikor Kate megérkezett. Még mindig feláll a szőr a tarkómban, ha csak rágondolok.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések