A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jávor Benedek nem lesz rajta a DK-MSZP-Párbeszéd közös EP-listáján


Nem lesz rajta a DK, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek közös EP-listáján Jávor Benedek, aki az eredeti tervek szerint a  mérhetetlen Párbeszéd listáját vezette volna.

Jávor elmondta: saját kérésére nem fog szerepelni a közös listán, amelyen a Párbeszéd csak a hetedik, valószínűleg nem befutó helyet kapta meg. De nem is ez volt a problémája Jávornak.

„Amikor a Párbeszéd felkért, egy zöld lista vezetését vállaltam. Ez a felállás azonban nyilvánvalóan nem ilyen lesz, akkor sem, ha ennek az együttműködésnek lehet a politikai racionalitása.

Jobb, ha nem én képviselem ezen a listán a pártot, hanem valaki más”

– fogalmazott a politikus. Majd hozzátette: nem lép ki a pártból.

Március végén jelentette be a három párt, hogy hosszabb távú, stratégiai együttműködést kötöttek. A június 9-i választáson közös európai parlamenti- és fővárosi listát állítanak, de már arról is megállapodtak, hogy a 2026-os országgyűlési választáson is együtt indulnak. Karácsony akkor azt mondta egy újságírói kérdésre, a megállapodás után újraértékelik a személyi kérdéseket, és a Párbeszéd kongresszusa dönt majd arról, kit delegálnak a közös ellenzéki listára.

Jávor 2014 és 2019 között már volt EP-képviselő, a 2019-es választáson az MSZP-Párbeszéd közös listájának negyedik helyéről nem jutott mandátumhoz. Később a főváros brüsszeli képviseletének vezetését vállalta el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések