A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ittasan puskát szegezett az elhaladó járművekre egy férfi, őrizetbe vették


A kiérkező rendőrre is fegyvert fogott. 

Őrizetbe vettek egy Pest vármegyei férfit, aki hétfőn távcsöves puskát tartott a 10-es főúton elhaladó járművekre, majd ellenállt a kiérkező rendőrök felszólításnak és a fegyverét az egyik rendőrre irányította – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Azt írták, a helyszínre érkezett két rendőr autójóval mintegy 5 méterre állt meg a férfitól. Életük kockáztatásával felhívták magukra a férfi figyelmét, felszólították arra, hogy a veszélyeztető magatartásával hagyjon fel és dobja el a fegyvert.

Az elkövető ennek nem tett eleget és a fegyvert az egyik rendőrre irányította

 úgy, hogy közben a távcsőbe nézett, majd azzal követte a járőr mozgását.

A hivatalos személy erre kitérő mozdulatot tett, majd váratlanul megközelítette a férfit, megragadta a fegyver csövét, azt felfelé tolta és járőrtársa közreműködésével az elkövetőt megbilincselte – ismertette a főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint az ötvenes évei elején járó ittas férfi egy engedély nélkül tartott, 

lőfegyvernek minősülő kispuskával legalább 10 percen keresztül veszélyeztette a gépkocsival közlekedőket,

 valamint a rendőrök életét és testi épségét.

A közleményben kitértek arra is, hogy az igazságügyi fegyverszakértő elsődleges megállapításai szerint a fegyverben elhelyezett három töltény lőszernek minősül, amelyek megszerzéséhez szintén engedélyre van szükség. 

A puska üzemképes, a lövedék, használat esetén élet kioltására alkalmas lett volna.

A nyomozó ügyészség a fegyvert lefoglalta, a férfit őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki fegyveresen elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt, majd indítványozta letartóztatását. A személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés tárgyában a bíróság szerdán dönt – olvasható a közleményben.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések