A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Irán azzal fenyegetőzik, hogy elpusztítja Izraelt, ha nagyobb támadást indít


Az iráni elnök azzal fenyegette meg Izraelt, hogy nem marad belőle semmi, ha újabb támadást indítanak Irán ellen.

Raisi hétfőn háromnapos látogatást kezdett Pakisztánban , és megígérte, hogy évi 10 milliárd dollárra növeli a szomszédos országok közötti kereskedelmet. A két muzulmán szomszéd az idei példátlan katonai csapások után próbálja helyrehozni kapcsolatait - írja a Reuters.

Az iráni terület elleni izraeli támadás radikálisan megváltoztathatja a dinamikát, és azt eredményezheti, hogy nem marad semmi a "cionista rezsimből" – idézte Ebrahim Raisi iráni elnököt kedden az IRNA hivatalos hírügynökség.

„Ebrahim Raiszi iráni elnök megkérdőjelezte az izraeli rezsim létét abban az esetben, ha a zsidó állam újabb csapást mérne az iszlám köztársaság területére. Ezt a kijelentést pakisztáni látogatása során tette.

„Ha Izrael hibát követ el, és megtámadja Irán területét, akkor teljesen más körülmények lesznek, és nem világos, hogy marad-e valami az izraeli rezsimből”

- jegyezte meg Raiszi. 

Raiszi hozzátette, hogy Teherán a közelmúltban a zsidó állam területére mért tömeges csapással büntette az izraeli rezsimet, amiért megtámadta az iráni konzulátust Damaszkuszban, ami ellenkezik a nemzetközi jog minden normájával.

Az elnök szerint Irán továbbra is büszkén fogja védelmezni az elnyomott palesztinai népet.

„Az Iráni Iszlám Köztársaság becsülettel továbbra is támogatja a palesztin ellenállást” – tette hozzá Raiszi Lahorben tartott beszédében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések