A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hitler születésnapját ünnepelték a szülőházánál, feljelentették őket


Négy német állampolgárt kapott rajta az osztrák rendőrség, amint Adolf Hitler születésének évfordulóján fehér rózsát helyeztek el a náci diktátor szülőházánál Nyugat-Ausztriában, írja a Guardian.

A német határ közelében fekvő, elegáns, XVII. századi épületet 2016-ban vásárolta fel az osztrák kormány hosszas jogi huzavonát követő kényszervásárlási végzéssel. A későbbi Führer a ház legfelső szintjén született egy bérelt szobában 1889-ben.

A ház előtt fényképezkedtek, egyikük pedig náci karlendítést is bemutatott.

A járőröző rendőrök észrevették a csoportot, és bevitték őket kihallgatásra.

A nő azt mondta, hogy nem gondolta komolyan a tisztelgést, de a rendőrök szerint egy csoportban náci üzeneteket és képeket osztottak meg egymással. A négy fő ellen eljárást is indítottak önkényuralmi jelkép használatának gyanúja miatt.

Tavaly májusban úgy volt, hogy épületet egy rendőrőrsnek is helyet adó képzési központtá alakítják át. A döntést – amit szakértői bizottsággal folytatott konzultáció előzött meg – vegyes érzelmekkel fogadták Ausztriában. A bizottság kizárta az épület lerombolását, ahogy azt is, hogy emlékházzá alakítsák át.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések