A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hamis állítással kampányol a baloldali polgármesterjelölt Miskolcon


A program nélküli Barkai László úgy beszél baloldali egységről, hogy nincs egység.

Múlt pénteken találkoztam a Momentum és a Jobbik tárgyalódelegációjával, akik szintén biztosítottak a támogatásukról – közölte Barkai László, a miskolci DK polgármesterjelöltje a közösségi oldalán. Arról is írt, hogy ő a DK, az MSZP és a Párbeszéd, valamint az LMP támogatását élvező jelölt, és köszöni a Veres Pál mögött korábban felsorakozó pártok támogatását.

A Jobbik cáfolja Barkait

A baloldali polgármesterjelölt posztjára Szarka Dénes, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője reagált. Azt írta: a Jobbik és a Momentum eddig egyik polgármesterjelölt támogatásáról sem döntött. Minden ezzel ellentétes állítás, a híresztelés hamis – húzta alá. Oda is szúrt egyet a Gyurcsány-párt támogatását élvező jelöltnek: a „Legélhetőbb Miskolc” programjának támogatása mellett bármilyen megegyezés feltétele részükről az is, hogy nem működnek együtt olyanokkal, akik a jelen ciklusban Veres Pál baloldali polgármester és a városvezetés bukásáért dolgoztak Miskolc fejlődése helyett.

Ismeretes, hogy a Jobbik és a Momentum akár külön is elindulna a választáson.

Szopkó Tibor, Miskolc jelenlegi momentumos alpolgármestere azt mondta a minap a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportálnak: „Nem tárgyalunk azokkal, akik a személyes ambícióiktól fűtve, visszaélve a választók bizalmával, nem csupán Veres Pált, hanem a város jó hírnevét is rombolták az elmúlt években.”

Azt is elmondta, hogy már most megvan a szükséges jelöltjeik száma, és a polgármesterjelöltjük is a Jobbik és a Momentum közösségein belül. Arról is beszélt, hogy a Jobbik és a Momentum külön is elindulhat a választáson, ha nem sikerül megegyezniük senkivel.

Más is elutasította már Barkait

Nem ez az első eset, hogy pofonba szaladt bele Barkai László. A miskolci baloldal „reménysugara” korábban Varga Andreát, miskolci alpolgármestert is felkérte, hogy vegyen részt a következő városvezetésben, folytassa a megkezdett civil koordinációs munkát. Azonban a portál információi szerint Varga Andrea, akit a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület jelölt polgármesternek Miskolcon, visszautasította a felkérést.

(Boon)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések