A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gálvölgyi nosztalgiázott egy kicsit az aczéli világról

A humorista nem tudja, melyik vezetőt hívná fel, ha problémája lenne, bezzeg régen.

A Telex podcastjében vendégeskedett Gálvölgyi János, akit a műsorvezető a jelenlegi kultúrpolitkáról is kérdezett. A színművész-humorista a beszélgetés egy pontján egyszer csak bedobta annak az Aczél Györgynek a nevét, aki a Kádár-korszak nagy részében felelt a kultúrpolitikáért.

Gálvölgyi sietett megjegyezni, hogy ő nem ismerte személyesen Aczélt, de kollégái mesélték, hogy művelt, olvasott, színházba járó ember volt. De mondott mást is a egypártrendszer egyik fő működtetőjéről.

Szintén másoktól hallotta, hogy ha valakinek például lakás problémája volt a művészek között, fel lehetett hívni Aczélt. Gálvölgyi azonban nem állt meg és az aczéli világot rávetítve a mai időkre a következő kérdést tette fel:

„De most, ha én nekem mondjuk, problémám van, kit hívnék föl?” 

A műsorvezető igyekezett pontosítani, hogy Gálvölgyi miről is beszél pontosan, ezért hozzáfűzte, ez a lehetőség bizonyára azoknak volt adott az egypártrendszerben, akik „nem ágáltak nagyon a rendszer ellen”.

„Ez mit jelent, hogy nem ágál az ember a rendszer ellen? Hogy kimegy, tüntet vagy belenyugszik?” – jött Gálvölgyi válasza.

Majd a színművész hálát adott a Jóistennek, hogy neki a politikával – elmondása szerint – az égvilágon semmi dolga nem volt.

Kicsivel később még annyit elmondott a Kádár-rendszerrel kapcsolatban, „biztos, hogy nagyon sokaknak nagyon rossz volt, mint ahogy most nagyon sokaknak nagyon jó, mert ha nem lenne most nagyon jó, akkor biztos más dolog lenne”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések