A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Forradalmi ötlet a román szélsőjobboldalon: hazugságvizsgálattal szűrnék ki az árulókat!


Az AUR párt elnöke szerint akik „vonakodást vagy ellenállást tanúsítanak, jellemzően árulók”. 

A szélsőjobboldali AUR párt helyi vezetőinek és potenciális jelöltjeinek a június 9-i választások előtt hazugságvizsgálaton kell részt venniük, hogy igazolják a párthoz való hűségüket – olvasható az Euractiv cikkében. Dan Tănasă, a párt szóvivője szerint a helyi vezetőket és a jelölteket Bukarestbe várják poligráfos vizsgálatra, az elsőt hétfőn végzik el. Ez egyfajta „integritáspróbaként” szolgál majd, hogy a párt átláthatóság iránti elkötelezettségét bemutassa a választók előtt, ugyanakkor a tagok lojalitását is vizsgálja – mondta Dan Tănasă hétfő reggel a román B1 televíziónak. 

– magyarázta Tănasă. Az ilyen tesztek elvégzésére vonatkozó javaslat az Országos Vezetői Irodától érkezett, árulta el vasárnap George Simion pártelnök. „Azt tervezem, hogy legalább a következő két hetet arra szánom, hogy beutazzam az országot, találkozzam minden jelöltünkkel, és hitelesítsem a megbízólevelüket, hogy megelőzzem az esetleges kellemetlenségeket” – mondta Simion a közösségi médiában. Simion lekicsinyelte a kezdeményezéssel kapcsolatos aggodalmakat. „Tapasztalatom szerint azok, akik félelmet, vonakodást vagy ellenállást tanúsítanak, jellemzően árulók, olyan személyek, akik szükség idején megbízhatatlannak bizonyulnak” – mondta Simion.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések