A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fekete öves sorosista is beállt Magyar Péter mögé

Kim Lane Scheppele ezer szállal kötődik Soros Györgyhöz. 

Visszatérő jelenség a nemzetközi baloldal különböző szereplői részéről, hogy egész karriert építettek fel arra, hogy éles, a valóságtól és a tényszerűségektől egyébként teljesen elrugaszkodó bírálatokkal, koholt vádakkal támadják a konzervatív kormányokat, ha a nyílt társadalom fundamentumain felépített Soros-birodalom érdekei azt kívánják meg – írja a Tűzfalcsoport. Hazánk viszonylatában ennek a lejárató stratégiának az egyik vezető szereplője az amerikai spekulánshoz ezer szállal kötődő Kim Lane Scheppele, akinek visszatérően becsmérlő, elfogult tevékenysége kizárólagos célja a sorosista kánon tanait visszautasító, nemzeti, keresztény értékek mentén szerveződő nemzetállamok, illetve azok kormányainak nyilvános befeketítése és hiteltelenítése.  

Kim Lane Scheppele a nemzetközi baloldal Magyarországra „szakosodott”, a Horn-kormány idején az Alkotmánybíróság és a parlament alkotmány-előkészítő testületének munkájába is bevont alkotmányjogásza a 2010-es kormányváltás óta nemegyszer sokkolta már a magyar nyilvánosságot mondvacsinált, légből kapott kijelentéseivel és bírálataival, emlékeztet a tényfeltáró blog. 

A baloldali Deutsche Welle 2015-ben a menekültválság idején jelentetett meg interjút Scheppelével Magyarország: Ez egy lopakodó diktatúra címmel. A beszélgetés során a sorosista alkotmányjogász a magyar sajtószabadságot temetve, egy alaptalan baloldali vádra reagálva kifejtette, hogy hazánkban „az újságírókat több éve verbális támadások érik a kormány részéről. […] Ha nem is volt közvetlen szándék az újságírók megtámadására, […] az újságírókat a magyar állam nyilvánosan kiszemelte.” Véleménye szerint Magyarországon a külföldi újságírók sorozatos gyűlöletnek vannak kitéve, akiktől minden egyes alkalommal azt követelik, hogy vonják vissza munkáikat, éppen ezért sok külföldi újságíró már jóval a menekültválság előtt felhagyott a Magyarországról való tudósítással.

Mindemellett azt is érdemes megemlíteni, hogy 2022 februárjában az alkotmányjogász közvetlenül is részt vett a baloldali összefogás választási kampányában, amikor a CEU Demokrácia Intézet és a Review of Democracy kerekasztal-beszélgetésén Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mellett fejtette ki az ellenzéki narratívába illeszkedő, ám az alkotmányjogi princípiumokkal és alapelvekkel teljesen összeegyeztethetetlen nézeteit az alkotmányosság jövőjéről Magyarországon.

Kim Lane Scheppele ezer szállal kötődik Soros Györgyhöz 

Scheppele sorozatos elfogult és alaptalan megnyilvánulásai könnyen magyarázhatók, hiszen az alkotmányjogász ezer szállal kötődik Soros Györgyhöz. 

Korábban ő volt az amerikai spekuláns által alapított Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) genderszakának – alapító – társigazgatója. Emellett tagja a The Good Lobby elnevezésű NGO szakértői csoportjának (The Good Lobby Profs), amelynek partnerei és ügyfelei között több, a nemzetközi baloldalhoz köthető szervezet – például a Transparency International – is feltűnik, és amelyet Soros jelentős összegekkel pénzel.

A sorosista NGO honlapján rendszeresen publikálnak cikkeket, amelyek amellett érvelnek, hogyan és miért ne utalja az EU a magyaroknak és a lengyeleknek egyébként járó forrásokat. A The Good Lobby Profs célja – amint azt a honlapjukon írják – „gyorsreagálású mechanizmusként működni a jogállamiság fenntartása érdekében”. Ennek érdekében folyamatosan figyelemmel kísérik a jogállamiság helyzetét, valamint „jó” lobbitevékenységet folytatnak a „demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok tiszteletben tartásának előmozdításáért és védelméért”. Emellett Scheppele részt vesz a Princetoni Egyetem munkájában is, amelynek kuratóriumát (The Trustees of Princeton University) Soros György csak 2021-ben közel egymillió dollárral támogatta.

Schepelle is feltűnt Magyar Péter pártfogói között

Az a tény, hogy egy új szereplő tűnt fel, minden jel szerint nem kerülte el a Nyílt Társadalom hálózatához köthető személyek figyelmét, és ez a X közösségi médiafelületén is precíz módon nyomon követhető.

Favorizálja Magyar politikai ámokfutását Benjamin Novák, aki miatt a 444.hu azért kényszerült magyarázkodni, mert a Soros-blog úgy csinált, mintha az egyik munkatársuk által írt lejárató anyagot az amerikai napilap, a The New York Times írta volna. 

A Tűzfalcsoport korábbi beszámolójának megállapításai a szombati, Magyar Péter-féle tüntetésre is igaznak bizonyultak, 

a nemzetközi baloldali médiában megjelentetett, Magyar Péterre vonatkozó cikkek meghatározó részére igaz, hogy azokat jelentős többségében magyar baloldali újságírók készítik el vagy állnak mögötte.

A Soros-birodalom szócsövei Márki-Zay Péter esetében is ugyanezt a stratégiát folytatták.

Kim Lane Scheppele feltűnése azonban új szintet jelent.

Bár Scheppele osztja a Magyarral kapcsolatos kétségeket, nevezetesen azt, hogy a magyar ellenzékre is veszélyes lehet, alapvetően reménykedve tekint rá.

Sőt az X-en, bár jelenleg elég passzív Magyar Péter profilja, de a követői közé is csatlakozott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések