A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elkxrtuk-per: Kálomista Gábor harmadfokon is győzött a Medián-vezér ellen


Hann Endre azonban további jogorvoslatért folyamodik az Alkotmánybírósághoz, és az Emberi Jogok Európai Bíróságához.

A Kúria harmadfokon a Megafilm Kft. produkciós cégnek adott igazat abban a perben, amit Hann Endre indított az Elkxrtuk című film miatt – írta meg az Index. Hann Endre azonban további jogorvoslatért folyamodik az Alkotmánybírósághoz, és az Emberi Jogok Európai Bíróságához.

A lap értesülései szerint a Kúria harmadofokon úgy ítélte meg, hogy 

az Elkxrtuk című film alkotói, művészeti szabadsága erősebb, mint a felperes személyiségi jogai, védelme. 

Első fokon még Kálomista Gábor producer ellen ítélt a bíróság, de másodfokon már neki adott igazat. 

Mint arról korábban beszámoltunk a Mandineren, 2022 decemberében a bíróság első fokú ítéletben helyt adott a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet ügyvezető igazgatója keresetének és Hann Endre személyiségi jogainak megsértése miatt 1,5 millió forintos sérelemdíj valamint 500 ezer forintos perköltség megfizetésére kötelezte az alpereseket, akiket egy sajnálkozó közlemény megjelentetésére is kötelezett.

Hann eredetileg azért perelte be az ElkXrtuk producerét, Kálomista Gábort, illetve a film gyártóját, a Megafilm Kft.-t, mert az alkotás egyik kulcsfigurájának számító szereplőt szerinte róla mintázták, és negatív színben tüntették fel.  

(Mandiner)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések