A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egységes pénzügyi platformot hoznak létre a BRICS-országok


Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes szerint a BRICS-országok pénzügyi rendszereiket egyesítő platform létrehozását tervezik.

“Gyakorlatilag több lehetőséget is mérlegelnek. Ilyen például a stabilcoinban történő elszámolás vagy a tagállamok pénzügyi rendszereit egyesítő platform (az úgynevezett BRICS Bridge többoldalú fizetési platform) létrehozása. A nemzeti pénzügyi üzenetküldő rendszerek lehetséges egységesítése is szóba kerül” – mondta a TV BRICS-nek adott interjúban.

Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter korábban azt mondta, hogy a minisztérium az Orosz Központi Bankkal és a BRICS-partnerekkel együtt számos kezdeményezést fog kidolgozni a nemzetközi valuta- és pénzügyi rendszer javítására, és megvizsgálja a BRICS Bridge többoldalú digitális fizetési platform létrehozásával kapcsolatos kérdéseket.

A BRICS-országok már létrehoztak egy speciális csatornát a központi bankjaik közötti információcserére – tette hozzá Rjabkov.

“A pénzügyminiszterek és a jegybankelnökök már felvették a kapcsolatot. A személyes találkozóra februárban került sor Sao Paulóban”

– mondta.

“Számos banki folyamat digitalizálásával az adatok tárolásának és továbbításának biztonsága kerül előtérbe. Már létrehoztunk egy külön csatornát a központi bankok közötti információcserére, és jóváhagytuk az információbiztonság terén való együttműködésre vonatkozó szabályozást”.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések