A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy sort sem írt a HVG a Magyar Péter-féle teljes rendőrségi jegyzőkönyvről


Korábban egy tompított verziót közöltek. Nem sokkal később a szerző és több munkatárs is bejelentette távozását.

Valamennyi nagyobb médium, köztük ellenzéki lapok is beszámoltak róla hétfőn, hogy a Mandiner megszerezte, illetve közölte azt a rendőrségi jegyzőkönyvet, ami még 2020 decemberében készült Magyar Péter agresszív fellépéséről, a családját, a feleségét és az intézkedő rendőröket akadályozó magatartásáról.

A 444, a Népszava, az Index, a Telex vagy éppen a 24.hu is részletesen ismertette cikkünk nyomán a dokumentumot, aminek

részleteit először a HVG adta közre – most azonban egy sort sem írtak róla.

Legalábbis e cikkünk megjelenéséig.

Ismeretes: annak idején Magyar Péter több nyilatkozatában is amiatt háborgott, hogy őt majd a „fideszes propaganda” nőverőként akarja bemutatni. Mint kiderült,  a HVG internetes oldala, illetve Dezső András újságíró szerezte meg korábban az említett jegyzőkönyvet, ami erre alapot adhatott, s amit csak hosszas vívódás és oknyomozás után dolgoztak fel.

A reakció nem maradt el:

 Dezsőt Magyar Péter lepropagndistázta, hívei és szimpatizánsai beleálltak a médiumba.

Meg nem erősített információk szerint a történtek nyomán akkora lett a feszültség a szerkesztőségben, hogy nemrég Dezső András és több más, fontos beosztású munkatárs bejelentette távozását.

Csak egy tompított változatot közölt a HVG

Ráadásul a lapunk által egészében ismertetett teljes jegyzőkönyv nyomán kiderült: a HVG korábban csak egy letompított változatot közölt a dokumentum alapján arról, hogyan emlékezett az eljáró rendőr a történtekre, hiszen jóval súlyosabb állítások is vannak a szövegben. Például ők csak  „heves viselkedésről”, „veszekedésről” írtak, ami közelebb áll a Magyar Péter által a nyilvánosságban kommunikált verzióhoz.

Erre a következtetésre jutott a Media1 is.

A teljes jegyzőkönyv ismeretében érthető Magyar Péter pánikreakciója is, amikor megpróbálta letiltani a cikket.

Azt például, hogy trágár kifejezésekkel illette gyermekei édesanyját, a rendőri felszólításoknak nem engedelmeskedett, a hatóság munkáját akadályozta, Varga Juditot pedig személyi szabadságában próbálta korlátozni. Annak ellenére, hogy a felesége többször határozottan követelte: „Engedj el!”

Ahogy az intézkedő rendőr leírta: Magyar „végig agresszívan, fenyegető és megfélemlítő módon viselkedett”.

Sőt, a dokumentum szerint

Magyar Péter megfenyegette az intézkedő rendőrt is, aki igyekezett Varga Judit testi épségét és szabad mozgását biztosítani.

Azt kiabálta, hogy a feletteseinél fel fogja jelenteni, azt állítva, hogy valamiféle „emberrablás” zajlik, a rendőrök „el akarják rabolni” a gyerekeit, majd a RTL Klub bevonásával és kormánybuktatással fenygeetőzött.

Magyar megint propagandistázott

Cikkünk megjelenése nyomán egyébként a következőket írta: „Igen, ez még mindig az a hamisított jegyzőkönyv, aminek a 90 %-ka hazugság és amit bűncselekménnyel szivárogtattak ki. De hát ez a propagandistáknál és bűnözőknél mit se számít, ugye Szalai Zoli? Mondjuk az igaz, hogy ő megütött és én őt soha. És az js, hogy a rendőr bűncselekményt követett el, amikor nem engedett a gyerekeimhez.”

Dezső ugyanakkor megerősítette a lapunk által ismertetett jegyzőkönyv hitelességét.

(Mandiner)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések