A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Eger polgármestere beszél egy titkos hangfelvételen arról, hogyan (nem) tesz eleget az adatigényléseknek


Az egykori jobbikos politikus körül egyre fogy a levegő, több büntetőeljárás is folyamatban van olyan ügyekben, amelyekről polgármesterként tudomása lehetett.

Ha konkrét szerződést kérnek ki, akkor meg pont kitörlök olyan részeket, ami őt érdekli

– mondta Eger ellenzéki polgármestere egy nyilvánosságra került hangfelvételen, szúrta ki az Egri ügyek.

Az egri baloldali portálon nyilvánosságra is hozták a jól hallhatóan vágást is tartalmazó hanganyagot, mely szerint Mirkóczki Ádám egri polgármesterről olyan hangfelvétel szivárgott ki, amelyen elismeri, hogy ő egyik elképzelése szerint nem adná ki a lényeges adatokat az önkormányzattól.

Nagyjából semmit nem adnék ki, úgy vagyok vele, hogy pereljen mindenért, minden érdemi részt kiveszek belőle vagy kicsontozom úgy, hogy tessék, itt van egy semmi, amivel nem tudsz mit kezdeni. Tehát például most a várnak is ez a cirkusz […] munkadíj, ennyi. Fejezetszám… Itt a költségvetése, tessék… és akkor nem tud mit csinálni, odaadtuk. Ja, hogy ez neked nem elég? Kit érdekel? Tehát én esetleg még ezt az irányt tudom elképzelni, hogy tegyünk is eleget meg nem is, és akkor olyan információt adunk, hogy vagy ha konkrét szerződést kérnek ki, akkor meg pont kitörlök olyan részeket, ami őt érdekli. Hát kiadtuk, csak szerintünk, a mi jogi álláspontunk szerint az a, üzleti titok, b, személyes adat, c, mit tudom én, mi

– hallható a hangfelvételen.

A hírportál rámutatott, az egykori jobbikos politikus körül egyre fogy a levegő, több büntetőeljárás is folyamatban van olyan ügyekben, amelyekről neki mint polgármesternek tudomása lehet, mi több, még jócskán várhatók előkerülő ügyek.

„Ez a hangfelvétel viszont színtisztán megmutatja, hogy miként változik meg pár év alatt egy városvezető hozzáállása a közügyekhez és ahhoz, hogy egy-egy közt érdeklő, nagy horderejű ügyet el lehessen sikálni” – írták.

Az Egri ügyek közlése szerint a felvétel készítésének körülményeit még vizsgálják, azonban a forrás folytatást jelzett.

Az Egri Ügyek Ungár Péter LMP-társelnök érdekeltségébe tartozik, a lapot egy volt LMP-s politikus irányítja. Mirkóczki Ádám egyébként teljes baloldali összefogással a háta mögött nyerte meg a polgármester-választást 2019-ben, azonban hamar összeveszett szövetségeseivel, aminek következményében a megyeszékhely baloldali frakciójából is kizárták. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések