A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csúnya vereséget szenvedtek Szoboszlaiék az Atalantától


Csütörtökön rendezték az Európa Liga negyeddöntőinek első mérkőzéseit. A Liverpool az olasz Atalantát fogadta, Jürgen Klopp úgy döntött, hogy változtat az alapcsapatán, és Mohamed Szalah valamint Szoboszlai Dominik is a kispadon kezdi a találkozót.

Már a harmadik percben hatalmas olasz helyzet maradt ki, Pasalic bombájába beledobta magát Kelleher kapus, az arcáról pattant szögletre a labda. Tíz perccel később is olasz helyzet maradt ki, aztán feljött valamennyire a hazai csapat, amit Nunez lehetőségei mellett leginkább Jones kapufája jelzett. Remekül csavart a jobb felső sarok felé, de a lécről, és az oldalsó kapufáról kifelé jött a labda, így maradt a gól nélküli állás.

Egészen a 38. percig, amikor Zappacosta beadása után Scamacca lőtt 14 méterről, nem volt nagyon helyezett a labda, de Kelleher hóna alatt a hálóba csúszott. Még a félidő vége előtt Koopmeiners egyedül vezette a labdát az ír kapusra, de nem tudta elpasszolni mellette.

A szünetben Szalah és Szoboszlai is beállt, a magyar középpályás azonnal elfutott a jobb oldalon, de a beadása pontatlan volt. Szalahnak is rögtön adódott egy helyzete, gólt azonban megint az olaszok lőttek.

A 60. percben de Ketelaere kapott egy labdát a jobb oldalon meglehetősen lesgyanús helyzetben, középre ívelt, az érkező Scamacca senkitől sem zavartatva, kilenc méterről középről, kapásból lazán a kapuba lőtt, Kelleher mozdulni sem tudott rá. Az egész stadion azt hitte, hogy lesről jött a beadás, de a partjelző később sem jelzett, így a játékvezető megadta a gólt. Mint kiderült, tökéletesen látták a helyzetet, középen egy védő beragadt, így a gól érvényes volt.

A másik oldalon Szalah betalált, de azt les miatt jogosan érvénytelenítették, videózni sem nagyon kellett, egy ütemmel előrébb volt az egyiptomi csatár. A 83. percben jött a teljes sokk: Szoboszlait szerelték a kezdőkörben, tökéletes kontrát vezettek belőle, és Scamacca ezúttal kiszolgálta a társait, a támadást egyébként Pasalic fejezte be.

Az eredmény meglepő, de korántsem érdemtelen az Atalanta-győzelem. Az olaszok hétszer, míg az angolok ötször találták el a kaput. A fontos helyzetekben szerencséjük sem volt. Emellett Gasperini edző túljátszotta kollégáját, Kloppot.

A jövő csütörtöki visszavágón az Atalanta már egyértelmű favorit. Könnyen lehet, hogy a szezon végén távozó Jürgen Klopp utolsó nemzetközi meccse ez a csúfos vereség volt az Anfielden. A bajnokságban a Liverpool a második, de csak rosszabb gólkülönbségével szorult az Arsenal mögé.

Az eredmények:

Liverpool – Atalanta 0–3
AC Milan – AS Roma 0–1
Leverkusen – West Ham 2–0
Benfica – Marseille 2–1

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések