A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

CNN: Az izraeli háborús kabinet ülése úgy ér véget, hogy nem született döntés az iráni támadásra adott válaszról


Az órákig tartó háborús kabinetülés vasárnap este anélkül ért véget, hogy döntés született volna arról, hogy Izrael hogyan válaszol az iráni támadásra - közölte egy izraeli tisztviselő.

A kabinet eltökélt a válaszadásban - de még nem döntött az időzítésről és a mértékről

- írja a CNN. 

A tisztviselő elmondta, hogy az izraeli hadsereget bízták meg azzal, hogy további válaszlehetőségekkel álljon elő.

Egy magas rangú Biden-kormánytisztviselő újságíróknak elmondta, hogy egy izraeli tisztviselő közölte az Egyesült Államokkal, hogy nem kívánja jelentősen eszkalálni a leszámolást Iránnal.

"Azt hiszem, Izrael világossá tette számunkra, hogy nem törekszik jelentős eszkalációra Iránnal. Nem ezt keresik. Meg akarják védeni magukat és meg akarják védeni magukat" - mondta a magas rangú kormányzati tisztviselő. 

Benny Gantz izraeli hadügyminiszter korábban vasárnap azt mondta, hogy Izrael "olyan módon és olyan időben fog árat kérni Irántól, ahogyan és amikor nekünk megfelel".


Channel14: Biden nyomására elhalasztották a támadást

Az izraeli média közölte az alábbiakat:

Moti Kastel riporterünk: Már tegnap este döntés született a támadásról, de a Netanjahu-Biden beszélgetés nyomán a támadást egyelőre elhalasztották; A jobboldali miniszterek azt mondják: "A ház tulajdonosának őrültnek kell lennie - ez a válasz az elkövetkező nemzedékeken át visszhangzik majd"

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések