A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brüsszel megvédi a katonáit: nem függesztették fel Donáth Anna mentelmi jogát


Csütörtökön került az Európai Parlament plenáris ülése elé Donáth Anna mentelmi jogának felfüggesztése, illetve az erről szóló szavazás. A képviselők nagy többsége elutasította az EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló kérelmet.

Ez azért nem meglepő, mert értesüléseink szerint a kérelem „ne függesszék fel” ajánlással került az Európai Parlament jogi bizottságától (JURI) a plenáris elé.

Az ellenzéki politikus ügye Polt Péter legfőbb ügyész indítványa mentén került a jogi bizottság naptárába. A képviselő mentelmi jogának felfüggesztését hivatalos személy elleni erőszak miatt kérvényezték.

A hivatalos menetrend szerint az érintett képviselő kérheti meghallgatását, illetve végső soron az Európai Parlament plenáris ülése hozhat döntést az ügyben a JURI javaslata alapján.

Donáth azzal védte magát, hogy politikai ügynek nevezte a mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló hatósági kérést. Az ügy azért kerülhetett az Európai Parlament plenáris ülése elé „ne függesszék fel” ajánlással, mert a bizottság elfogadta a képviselő védekezését.

(MNO)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések