A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Biciklivel terítette a kokaint az óbudai férfi

A kábítószer forrása egy másik, 66 éves férfi volt.

Jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények miatt emeltek vádat három férfi és az egyikük felesége ellen Budapesten – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint egy 40 éves budapesti férfi 2020 júliusától a 2021. szeptemberi elfogásáig rendszeresen értékesített kokaint. A drogot egy III. kerületi lakásban tárolta, adagolta, és onnan szolgálta ki a vevőit.

A kábítószer terjesztésébe a férfi bevonta a feleségét is, aki az útmutatásai szerint alkalmanként részt vett a kokain darálásában, hígításában és adagolásában, valamint – férje távollétében – tartotta a vevőkkel a kapcsolatot.

Igény szerint a város távolabbi címeire a férfi maga vitte ki kocsival az árut, de a kereskedési hálózat tagja volt egy 33 éves biciklis futár is. Vele a férfi általában délutánonként találkozott, ekkor átadta neki a kiporciózott kokaint, és megjelölte a belvárosi kiszállítási címeket, majd estefelé eleinte napi, majd heti rendszerességgel egy óbudai benzinkúton elszámoltak.

A rendőrség egy ilyen szokásos találkozón ütött rajta a pároson 2021. szeptember 29-én, és a szállítmány átadása után a 40 éves férfit a futárral együtt elfogta.

A kokain forrása egy 66 éves férfi volt, akinek szintén óbudai lakásában ugyanezen a napon a rendőrség kutatást tartott, és jelentős mennyiségű drogot foglalt le.

A Fővárosi Főügyészség a négy vádlottat kábítószer kereskedelmével, közülük a legidősebbet ennek jelentős mennyiségre elkövetett minősített esetével vádolja. A három, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló férfira fegyházbüntetés, a nőre börtönbüntetés, továbbá mindegyikükre pénzbüntetés kiszabását is indítványozták.

A 40 éves férfival szemben az ügyészi indítvány része 100 millió forintot meghaladó értékű vagyonelkobzás is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések