A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Berendelte a Mol vezetőit az üzemanyagárak miatt Nagy Márton


„Van egy elcsúszás a korábbi megállapodásunkban” – fogalmazott a miniszter.

Úgy látjuk, van egy elcsúszás a korábbi megállapodásunkban, ezért a hét második felére behívtam a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetséget egyeztetésre

– mondta az Index kérdéseire Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter azzal kapcsolatban, hogy szerdától ismét emelkednek az üzemanyagárak, pedig korábban a kormány egyezségre jutott a szövetséggel, ennek értelmében az áraknak a régiós középmezőnybe kell tartozniuk.

A nemzetgazdasági miniszter hétfőn a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. szerepéről, eredményeiről és 2024. évi céljairól tartott sajtótájékoztatót Budapesten.

Kiemelte, az országleltárnak köszönhetően a nyilvántartási rendszer szinte teljeskörű, az állami vagyon jelentős része ingatlan, további tétel a részesedés és az egyéb vagyonelem.

Nagy Márton elmondta, az MNV Zrt. 2023-ban a tervezett 22,7 milliárd forint bevétellel szemben 31,8 milliárd forintot ért el, ebből 18,1 milliárd forintot tett ki az ingatlanok értékesítése. Az MNV Zrt.-nél az idén 39,2 milliárd forint bevétellel számolnak, ebből 32,7 milliárd forintot tesz ki az állami ingatlanok értékesítése.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések