A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Balmazújvárosi love story: kést szorított a torkához, majd felgyújtotta a szerelmét


A férfi ellen minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.  

A vádirat szerint a vádlott és a sértett nő Balmazújvárosban, egymáshoz közeli ingatlanban éltek. A sértett házasságban élt, ennek ellenére 2022. nyarán kapcsolatot létesített a vádlottal. Erről a sértett férje is tudott, többször kérte a nőt, hogy szakítson a férfival vagy váljanak el - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében.

Mint írják, 2022. október 11-én délután a sértett elment a vádlott házába, ahol a férfi kérlelte őt, hogy hagyja el a férjét és közösen kezdjenek új életet. A nő ezt a kérést folyamatosan elutasította, ezért a vádlott dühös lett. Ekkor a sértett hazament, majd 18 óra körüli időben az asszony az utcán volt, az egyik szomszédjához akart átmenni. A vádlott ezt észrevette, majd odarohant hozzá és a nőt a torkánál megragadva a saját házába berángatta, közben megfenyegette, hogy amennyiben nem őt választja, fel fogja gyújtani. A vádlott ezután magához vett egy nagyméretű kést és a sértett nyakához szegezve többször hangoztatta, hogy megöli. Röviddel ezt követően egy műanyag flakonból bort öntött a sértett fejére és ruhájára. A rendkívül indulatossá vált férfi ezután magához vett egy 5 literes műanyag kannát és a benne lévő motorbenzint a sértett arcára, mellkasára és bal oldalára locsolta, majd egy öngyújtóval az asszony mellkasán a ruhát meggyújtotta. A ruha azonnal lángra kapott, megégett a sértett arca, keze és mellkasa.

Az asszony azonnal kiszaladt a házból, az udvaron lévő vizes hordóba tette a karját, majd letépte magáról a felső ruházatot. A vádlott ezt látva egy rövid ujjú pólót vett elő és azt odadobta a sértettnek, hogy vegye fel, közben megfenyegette, ha el meri mondani bárkinek a történteket, akkor megöli.

A sértett a testfelszínének 25 százalékát érintő I-II-III. fokú égési sérüléseket szenvedett.

Fegyházba kerülhet

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlott ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádirat mértékes indítványként azt rögzítette, hogy amennyiben a vádlott a törvényszék előkészítő ülésén beismeri a bűncselekmények elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a törvényszék őt 11 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélje, továbbá az elkövetéshez használt, motorbenzint tartalmazó műanyag kannát és a kést kobozza el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések