A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az UEFA-hoz fordul a Momentum, hogy megakadályozzák a Gazprom–Fradi-szponzorációt


Levélben szólítjuk fel az UEFA elnökét, hogy tegyen lépéseket Putyin újabb befolyásolási kísérletének megakadályozására! – jelentette ki Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője, aki úgy látja: európai nyomásra az orosz kémbankból sikerült kilépnünk, de Orbán Viktor most a Fradin keresztül engedné vissza az oroszokat.

Mint beszámoltunk róla, a Gazprom lehet a Ferencváros következő főszponzora. A klub egyelőre nem kommentálta a híreket, a Külügyminisztérium pedig annyit mondott, minél több nagy nemzetközi vállalat fektet be a magyar sportba, annál jobb.

"Normál esetben mindenki örülne annak, hogy egy multinacionális cég egy magyar focicsapat szponzora lesz. Külföldről jön a pénz, nagy részét Magyarországon költik el, nő a magyar GDP, erősödik a magyar foci, win-win. Csakhogy a Fidesz által teljesen leuralt magyar bajnokságban még ez sem úgy megy, ahogy kéne.

Jelen esetben ugyanis a magyar focicsapat a Fradi, amelyre a Fidesz már régóta rátelepedett, a külföldi multi pedig az orosz Gazprom"

– írta Cseh.

Majd az EP-képviselőtársaitól azt kérte, hogy közös levélben szólítsák fel az Európai labdarúgó-szövetség elnökét, Aleksander Ceferint, hogy tegyen lépéseket „a szégyentelen szövetségkötés” megakadályozására.

Levélben szólítjuk fel az UEFA elnökét, hogy tegyen lépéseket Putyin újabb befolyásolási kísérletének...

Posted by Cseh Katalin on Friday, April 26, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések