A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az amerikaiak szerint Kína tartja működésben az orosz hadigépezetet


Kína azzal támogatja Oroszország ukrajnai háborúját, hogy nagy mennyiségben biztosít nekik szerszámokat, mikroelektronikai eszközöket, valamint drón- és cirkálórakéta-technológiát, írja a Reuters magas rangú amerikai tisztviselőkre hivatkozva. 

Nemrég a NATO főtitkára is arról beszélt, hogy Kína segítséget nyújt az orosz hadigazdaság működtetéséhez, és ezért cserébe „Oroszország zálogba adja saját jövőjét Pekingnek”.

A Reuters értesülése szerint az oroszok támogatását Joe Biden amerikai elnök nemrég szóvá is tette Hszi Csin-ping kínai elnöknek. Az oroszok valószínűleg a Kínából importált gépeket használták fel a ballisztikus rakéták gyártásához. A Dalian Machine Tool Group lehet az egyik olyan kínai cég, ami az oroszoknak szállít.

Tavaly Oroszország mikroelektronikai importjának 90 százaléka származott Kínából, majd ezekből az eszközökből az oroszok rakétákat, tankokat és repülőgépeket gyártottak. Emellett Kína a műholdas és más űrbázisú képességeinek fejlesztésében is segítheti Oroszországot. Az amerikai tisztviselők szerint Kína műholdfelvételeket biztosít Oroszországnak az Ukrajna elleni háborújához.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések