A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Államtitkár: Hiába riogatott a baloldal, ismét vonzó lett a tanári pálya


A sikeres életpályamodellnek és a történelmi léptékű béremelésnek köszönhetően egyre többen választják a pedagógusi pályát a köznevelési államtitkár szerint. 

Maruzsa Zoltán a Magyar Nemzetnek adott hosszabb lélegzetű interjújában elmondta, már most látható, hogy a jelentős tanárbéremelés új jövőképet adott a hivatásnak: „A január 1-jétől megvalósított, átlagosan 32 százalékos tanárbéremelés, a 2025-ös béremelés tervei és a 2030-ig tartó távlatos perspektíva világossá tette mindenkinek, hogy itt valóban többéves, történelmi mértékű béremelés kezdődött el.”

Maruzsa Zoltán úgy fogalmazott, a szakszervezetek és a dollármédia sokáig azzal riogatott, hogy minden tanár csak a minimumemelést kapja meg, éppen ezért így sokan kellemesen csalódtak a fizetési papírjukra pillantva. 

– tette hozzá Maruzsa Zoltán, aki azt is elmondta a lapnak, a béremelésnek és az életpályamodellnek köszönhetően kedvező tendenciákat látnak a pedagógusok létszámában is: 

„A pedagógus foglalkoztatotti jogviszonyban dolgozók létszáma növekedésnek indult, a felsőoktatási felvételi jelentkezéseken pedig a második legnépszerűbb terület lett a pedagógusképzés. Minden szakon emelkedett a jelentkezők száma, több az óvodapedagógus, a gyógypedagógus, a tanító és a tanár, beleértve a természettudományos területet is.” Maruzsa Zoltán azt is hangsúlyozta, a 2025-re tervezett újabb béremeléssel a tanárok átlagbére eléri a diplomás átlagbér nyolcvan százalékát, amelyre a rendszerváltozás óta nem volt példa. 

A köznevelési államtitkár arról is beszélt, a baloldali politikusok továbbra is azon dolgoznak, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó európai uniós forrásokat.

Felháborító, ha azt akarják elérni, hogy visszavegyék a tanárok és óvónők már megemelt bérének a fedezetét, és ezzel képesek lennének konkrét kárt is okozni Magyarországnak, a magyar tanároknak és óvónőknek” – fogalmazott Maruzsa Zoltán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések