A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Nyugat által szállított haditengerészeti drónokat semmisítettek meg az orosz erők


Az orosz védelmi minisztérium vasárnap arról számolt be, hogy Ukrajnában több nagy értékű eszközt semmisített meg


Az orosz védelmi minisztérium vasárnap arról számolt be, hogy Ukrajnában több nagy értékű eszközt semmisített meg, köztük légvédelmi rendszereket, egy radart és egy nyugati szállított haditengerészeti drónkészletet, olvasható az Oroszhireken megjelent cikkben.

Kijev saját fejlesztésű fegyverként hirdette tengeri drónjait, amelyeket többször is bevetett Oroszország fekete-tengeri flottájának megtámadására. A minisztérium azonban napi tájékoztatójában úgy jellemezte a megsemmisített eszközöket, hogy azokat „NATO-országok szállították Ukrajnának”.

Az orosz hadsereg nem adott további tájékoztatást a csapásról, de az éjszaka folyamán nagy robbanásról számoltak be az ukrán Ogyessza városában, amely vélhetően az elsődleges tengeri drónbázisuk. A robbanás a helyi sajtó szerint a város kikötőjében történt, amelyet több másodlagos detonáció követett.

Egy másik csapás egy Ogyessza külvárosában, Pereszipben található kikötői létesítményt ért. A támadás feltehetően egy üzemanyagraktárat célzott meg, és a létesítményben jelentős tüzet észleltek.

A védelmi minisztérium legalább két szovjet korabeli Sz–300-as légvédelmi rendszer, valamint egy P–18-as magas frekvenciájú (VHF) radar megsemmisítését is bejelentette. Nem volt azonnal világos, hogy a radar eredeti szovjet gyártmányú rendszer volt-e, vagy annak modernizált ukrán változata.

A frontvonal mentén folytatódtak az intenzív harcok, a minisztérium napi tájékoztatója szerint a szemben álló felek tüzérségi párbajokat vívtak az elmúlt 24 órában.

Az orosz hadsereg arról számolt be, hogy több tüzérségi platformot, köztük amerikai gyártmányú M777-es és M119-es haubikokat, valamint legalább egy brit gyártmányú FH70-es vontatott és egy német gyártmányú önjáró PzH2000-es löveget ért találat. Több szovjet gyártmányú, vontatott és önjáró tüzérségi löveg megsemmisítéséről és megrongálásáról is beszámoltak az elmúlt nap folyamán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések